سبد خرید (۰) کالا
جمع کل: ۰ تومان

اهمیت کاتا در کاراته

اهمیت کاتا در کاراته
تاریخ ارسال:۱۳۹۵/۸/۱۷ بازدید کنندگان:۴۱۲۰ نویسنده:سامان موسوی

در تعریف کاتا می توان گفت که کاتا مجموعه ای از حرکات و تکنیک های تهاجمی و تدافعی می باشد که مانند یک نوع رقص به نظر می رسد.


کاتا را اساتید برجسته کاراته طراحی کرده اند و به کمک آن کاراته کا می تواند به طور آنی با 8 نفر به مبارزه بپردازد. کاراته کا باید بتواند بدون اینکه تعادلش را از دست بدهد ضرباتی به حریف وارد کند تا او را از کار بیندازد. یک کاراته کای واقعی باید قادر باشد هر حرکتی مثل یک ضربه داچی را به خوبی نشان دهد.
یک رزمی کار خوب کاراته شخصی است که قادر باشد با کیفیت عالی اجرای ضربات و حرکات، این پیام را به تماشاگران بدهد که چقدر خوب و حرفه ای حرکات کاتا را اجرا کرده و یا به معنای دیگر مبارزه کرده است. کاتا در میان اولین آموزش های هر شخصی در کلاس کاراته می باشد. بزرگترین عامل در تشخیص میزان مهارت واقعی یک کاراته کا چگونگی اجرای کاتا توسط او است .
امکان دارد هنرجویان زیادی این سوال را بپرسند که چرا باید کاتا را یاد بگیرند؟ در ادامه به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت.
 

مفهوم کاتا

تمامی حالات و وضعیت های کاراته از کاتا گرفته شده است و اگر هنرآموز نسبت به آن بی توجه باشد به معنای این است که او هیچ ارزش و جایگاهی را در کاراته کسب نکرده است. کاتا در شکل ظاهری مبارزه خیالی با دنیای غیر واقعی است. اجرای یک سری حرکت شامل ضربه دست، پا دفاع با داچی های مختلف در جهت ها و حالتهای متفاوت است.
کاتا یکی از ارکان مهم کاراته می باشد که دستیابی به معنای روانی و فکری یک مبارزه صحیح و تمرکز فکر و تقویت مفاصل و ماهیچه ها برای بیشترین کارائی  فیزیکی شخص و پرورش انعکاس های سریع حرکتی وافزایش توانائی های واکنش لحظه ای در موقع دفاع از خود را به هنرجو نشان می دهد .

 

چگونه می توانیم کاتا را یاد بگیریم؟


برای یادگیری کاتا کارهای زیر را انجام دهید:


•    حرکات پا و چرخش ها را یاد بگیرید.
•    حرکات دست را یاد بگیرید.
•    حرکات همزمان دست و پا را یاد بگیرید.
•    کم کم روش های تنفس و تمرکزها را در هر قسمت کاتا یاد بگیرید.
•    کاتا را تکمیل کنید.
•    یاد بگیرید که چه زمان باید کیای بکشید.
•    برای یادگیری بهتر آن هر کاتا را 3 بار پشت سر هم اجرا کنید.

 پس از آنکه کاتا را یاد گرفتید چگونه می توان روی آن کاتا تمرین کرد:

•    سعی کنید کا کاتا را بدون انجام تکنیک های دست و فقط با حرکات پا و داچی انجام دهید.
•    در حالتی که ایستاده این تکنیک های دست را انجام دهید.
•    برای یادگیری بهتر آن، کاتا را با چشم بشته و تمرکز زیاد انجام دهید.
•    کاتا را به صورت قرینه انجام دهید.
•    کاتا را از آخر به اول انجام دهید.
•    کاتا را همانند یک فیلم که در حالت آهسته نشان داده می شود انجام دهید ولی باید دقیق، کامل و اصولی انجام شود.

در همه حالت های کاتا تلاش کنید که روی حرکات، زاویه ها و تکنیک ها تمرکز کنید. تلاش کنید پی به مقصود و منظور هر فن (به اصطلاح بونکای آن)  ببرید. استقرار صحیح داچی ها جهت ها و دید را موشکافانه برسی کرده و تجزیه تحلیل کنید. عیوب خود را به این طریق می توانید برطرف کنید. جلوی آینه کاتا اجرا کنید تا بهتر و کامل تر بتوانید نقص های خود را بررسی کنید. از یک دوست خواهش کنید تا کاتای شما را ببینید و نظر دهید. هنگام اجرای یک تکنیک تصور کنید که آن را در عالم واقع روی بدن یک حریف حقیقی انجام میدهید.

 

اهداف انجام کاتا


هر کدام از کاتاها دارای دو هدف می باشند، این دو هدف عبارتنداز:


1-    اهداف فیزیکی:
منظور این است که به غیراز اینکه کاراته کا دانش شخصی است بیشتر می شود او از نظر جسمی نیز بهتر خواهد شد. اول تقویت استخوان ها وماهیچه ها برای حداکثر کارایی بیو مکانیسم شخصی. هدف دوم پرورش حرکت و انعکاسهای سریع و واکنش سریع در وضعیت دفاع از خود.

2-اهداف متا فیزیکی:
به غیر از اهداف فیزیکی برای انجام کاتا از دیگر مزایای آن می توان به تکامل ذهن و روان رزمی کار اشاره کرد. فروتنی و تواضع، کاتا با تعظیم شروع و بعد از اجرای هر کاتا احترام انجام می گیرد. ( با تعظیم کردن ) کاراته کا حرکات خود را در یک وضعیت آرام و آماده نبرد که در عین حال از هوشیاری کامل برخوردار است شروع می کند. مرکز جاذبه نقطه قدرت و تمرکز می شود و در این حالت کاراته کا کاملا آماده مبارزه می شود.
 

برچسپ ها :
آموزش کاتا کاتا کاراته
پست های مشابه
ارسال نظر
Captcha