کیوکوشین کاراته که یکی از سبک های رشته کاراته می باشد و بر روی تکنیک های جسمی بخصوص کومیته و تمشیواری تاکید می کند در سال 1955 توسط "سوسای اویاما" ابداع شد. در سبک کیوکوشن از فنون کاتا، کیهون، دفاع شخصی و همچنین سلاح استفاده می شود. در ادامه این مقاله در سایت ژیار آنلاین قصد داریم به برسی رشته کیوکوشین کاراته بپردازیم.
ازجمله چیزهایی که
کیوکوشین را از دیگر سبک های کاراته متمایز کرده این است که بر خلاف آنها از حرکات دایره ای هنگام انجام تکنیک ها استفاده می کند. همچنین در کیوکوشین، برخورد هایی که اتفاق می افتند بسیار سریع و قوی بوده و تقریبا کل اعضای بدن در دفاع و حمله بکار گرفته می شوند. یک کیوکوشین کاراته کای واقعی بر این باور است که این برخوردها برای پرورش روح و جسم او ضرورت دارند و به این وسیله او آماده مقابله با هر گونه پیشامد غیرمنتظره و جدی می شود.
به جرات می توان گفت که سبک
کیوکوشین یکی از پرطرفدارترین و محبوب ترین سبک ها در دنیای هنرهای رزمی می باشد. این سبک توسط رزمی کار افسانه ای کره ای یعنی اویاما بوجود آمد. معنی واژه کاراته "مبارزه با دست خالی" در برابر هر سلاحی می باشد. این رشته از عناصر مختلفی نشأت گرفته که شامل تجریبات اویاما و تکنیکهای دیگر سبکهای کاراته بوجود آمده است.
در ابتدا
کیوکوشین را "اویاماریو" و "اویاما کاراته
جوجیتسو" می نامیدند. کیوکوشین بر روی مبارزه واقعی در فاصله نزدیک تاکید دارد و برای کاهش مقاومت حریف از تکنیک های متوالی استفاده خواهد شد. این سبک تأکید زیادی بر روی تمرینات تنفسی و استقامتی دارد. از این رو هنرجوی کیوکوشین بعد از سالها تمرینات مکرر دارای اندامی ورزیده خواهد شد. در سبک کیوکوشین تکیه اصلی بر حفظ سلامتی جسمی و روحی است، و در مبارزات کیوکوشین و اساسا در فلسفه آن پیروزی به هر قیمتی بر حیرف مقابل معنایی ندارد.

مانند دیگر رشته های رزمی دیگر، در کیوکوشین هم مبارزات دو حریف روبروی چشمان هم صورت می گیرد. در صورتیکه در حین مبارزه یکی از مبارزان به زمین بیافتد مبارز دیگر به وی احترام گذاشته و عقب می نشیند. کیو کوشین نه تنها خشن نیست بلکه سعی در پرورش روحیه لطافت، افتادگی، و بزرگ منشی را در هنرجو دارد.
پس از از فوت اویاما افراد زیادی مدعی رهبری سازمان فدراسیون شدند که از آن میان کانچو شوکی ماتسوئی به واسطه منش و کردار والایش از سوی اکثر نمایندگان بهعنوان رهبر جدید سازمان پذیرفته شد. البته نباید این مطلب فراموش شود که خود ماسوتاتسو اویاما کانچو ماتسویی را به عنوان جانشین بعد از خودش برگزید و هم اکنون معروف ترین کاراته در جهان کیوکوشین ماتسویی و بعد از آن ماتسوشیما می باشد.
درباره مسابقات کیوکوشین هم می توان گفت که یکی از باکیفیت ترین مسابقات رزمی در جهان است که هر ساله برگزار می شود و اولین غیر ژاپنی که به فینال مسابقات رسید اندی هوگ بود که چند سالی است از فوتش می گذرد و بعد از آن فرانسیسکو فیلهو شاگرد شیهان ایزوبه بود که 2 بار به فینال رسید. یک بار در مقابل هاجیمه کازومی در فینال باخت و در مسابقات بعدی باز هم در مقابل کازومی قرار گرفت که این بار با شکست دادن او برای اولین بار موفق شد که در مسابقات کیوکوشین قهرمان شود و اولین غیر ژاپنی قهرمان نام گرفت. در زیر نگاهی به تقویم تاریخی کیوکوشین خواهیم انداخت:

-
اویاما در سال 1947 اویاما در اولین مسابقات قهرمانی ژاپن شرکت کرده و توانست به مقام اول دست پیدا کند.
-
یک سال پس از قهرمانی اویاما در ژاپن، او تصمیم می گیرد که زندگیش را وقف کاراته کند. به این ترتیب نزدیک 18 ماه به کوهستان رفته و به انجام تمرینات انفرادی جسمی و روحی پرداخت.
-
اویاما در سال 1951 که دان 5 جودو داشت شروع به آموزش کاراته به ارتش آمریکا کرد.
-
اویاما در سال 1956 توانست باشگاه خود به نام "اویاما دوجو" را افتتاح کند. او در حین افتتاح باشگاه کیوکوشین خود گفت: این واقعا شروع کیوکوشین است. کاراته ای که با 1000 روز تمرین شروع شده و پس از 10 هزار روز تمرین درهای اسرار آمیز او به سوی رزمی کار باز خواهند شد.
-
در دومین دوره آن که در سال 1979 برگزار شد 178 مبارز از 62 کشور دنیا حضور داشتند.
-
در سال 1991 پنجمین دوره مسابقات جهانی با حضور 250 شرکت کننده برگزار گردید.
-
در سال 1994 ابرمرد کاراته جهان چشم از جهان فرو بست و با مرگ او دنیای رزمی ماتم زده شد.