پس از آنکه بروسلی سبک رزمی جدیدی به نام جیت کاندو بوجود آورد گفت کاش نامی برای آن درنظر نمی گرفتم. او به این دلیل یک سبک جدید را اختراع کرد زیرا بر این باور بود که همه سبک های رزمی که وجود دارند محدود بوده و هر کدام فقط به یک بخش از مبارزات خیابانی می پردازند.
در اصل، جیت کاندو فقط یک سبک نیست، چون واژه سبک به معنای روش خاصی از مبارزه است درحالیکه درگیری های خیابانی قابل پیش بینی نبوده و روش خاصی ندارند. در مبارزه خیابانی ممکن است درگیری به گرپلینگ و درگیری درخاک کشیده شود و یا ممکن است درگیری در فاصله نسبتا دورتری ( فاصله کیک بوکس ) صورت گیرد و یا ممکن است درگیری به نبرد با سلاح گرم یا سرد کشیده شود، به همین دلیل جیت کان دو در اصل، نگرش به مبارزه واقعی است نه یک سبک رزمی خاص.
به همین جهت، برای آنکه بروس لی قادر باشد که "دید حقیقی به مبارزه حقیقی" را به بقیه افراد منتقل کند مجبور شد برای ثبت آن، یک نام برای او انتخاب کند. ولی پس از آنکه بروس لی و براندون لی مردند افراد زیادی از نام جیت کاندو برای کسب منافع شخصی استفاده کردند. اکنون نیز سودجویان زیادی از این اسم سوء استفاده کرده و به قول خود کونگ فوی سنتی را آموزش می دهند.
به همین جهت تصمیم گرفتم که در این مقاله راه های تشخیص جیت کاندوی حقیقی برای کسانی که قصد فراگیری آن را دارند به شما آموزش دهم. راه های زیادی وجود دارد که بتوانیم جیت کاندوی اصل را از جیت کاندوی تقلبی تشخیص دهیم. در ادامه به معرفی بهترین راه های برای تشخیص آن می پردازیم:
تکنیک های آموزش داده شده در جیت کاندوی واقعی کاربردی و اصلاح شده بوده و همچنین با تئوری های جیت کاندو همخوانی دارند. مثلا در اکثر سبک هایی که از نام جیت کاندو سوءاستفاده می کنند لگد های نمایشی و پرشی و لگد های بالاتر از کمر زیاد آموزش داده می شوند در حالیکه که طبق اصول جیت کان دو حرکات نمایشی و لگدهای بالاتر از خط کمر به دلیل اینکه در مبارزه واقعی دارای کاربردی نمی باشند اشتباه هستند. فرم ها در جیت کان دو آموزش داده نمی شوند و فقط اصول فرم سیو نیم تائو وینگ چان بررسی می شود.
سبک جیت کان دو به این دلیل که در آن به تکنیک های کاربردی دیگر سبک ها پرداخته می شود یک سبک ترکیلی است. ازجمله سبک های دیگری که در جیت کاندو آموزش داده می شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد: ساواته، موی تای، جوجیتسوی برزیلی، کراوماگا، بوکس، وینگ چان، سامبو، هاپکیدو، آیکیدو، جودو، کشتی، کالی و اسکریما
اکثر افرادی که از اسم جیت کان دو سوء استفاده می کنند، در کلاس های آموزشی خود فنونی را که بروس لی در کتاب هایش آموزش می دهد و یا فنونی که در فیلم هایش به نمایش می گذارد را آموزش می دهند. فنونی که بروس لی در کتاب هایش آموزش می دهد بخش کوچکی ازجیت کان دو می باشد همچنین بروس لی در فیلم هایش از ضربات نمایشی بسیاری استفاده می کرد و معتقد بود که فنون نمایشی موجب زیبا شدن فیلم می شوند اما در مبارزه خیابانی کاربرد ندارند.
آخرین راه تشخیص جیت کاندوی واقعی که در این مقاله به شما آموزش می دهیم برسی سایر رسانه های دنیا می باشد. مثلا عده زیادی که از نام جیت کاندو سوء استفاده می کنند در تبلیغاتی که در سایت ها و مجلات رزمی ارائه می دهند لگد های بلند و پرشی و یا فرم ها را خیلی زیاد به نمایش در می آورند.