در صورتی که اضافه وزن دارید و در حال کاهش وزن اخلاق تان بد شده و افسردگی می گیرید برای آنکه از این اثرات جانبی کاهش وزن دور بمانید طناب زدن را امتحان کنید. طناب زدن ازجمله ورزش های موثر و راحتی می باشد که هر کسی و در جایی که دوست داشته باشد می تواند انجام دهد. در این مقاله از سایت ژیار آنلاین به برسی فواید طناب زدن و نحوه صحیح انجام آن خواهیم پرداخت.
طناب زدن یک ورزش عالی برای چربی سوزی بوده و به همین دلیل یکی از مهم ترین موارد استفاده از آن، کاهش وزن می باشد. برای درک بیشتر مزایای طناب زدن می توان تصور کرد که فردی با هیکلی متوسط در 30 دقیقه طناب زدن حدود 300 کالری مصرف می کند. به همین جهت برای کاهش نیم کیلوگرم وزن در هفته می توانید همراه با کاهش 400 کالری از رژیم غذایی روزانه 30 دقیقه طناب بزنید.
بر اساس تحقیقات انجام شده پژوهش گران به این نتیجه رسیده اند که انجام تمریناتی مانند طناب زدن برای کاهش احساس گرسنه بودن بسیار مفید می باشد. این کم شدن اشتها باعث میشود که فرد دیرتر احساس گرسنگی کرده و تمایل به خوردن در او کاهش می یابد به همین دلیل منجر به از دست دادن وزن خواهد شد.
اکثر افرادی که دچار مشکلات طبی ناشی از بی تحرکی هستند می توانند این مشکل را به کمک طناب زدن برطرف کنند. این ورزش برای افراد سالم هیچ گونه ضرری ندارد اما بهتر است کسانی که دچار مشکلات مربوط به ارتوپدی در اندام تحتانی (مانند مشکل آرتروز زانو) می باشند، زنان باردار و کسانی که از پروتزهای پزشکی استفاده می کنند که امکان جابجایی ندارند بهتر است که قبل از انجام هر چیزی با دکتر خود در مورد انجام دادن یا ندادن آن مشورت کنند.
از دیدگاه علمی ورزش های پرشی همچون طناب زدن معمولا مشکل خاصی برای زنان ایجاد نمی کنند. به همین جهت بر اساس تحقیقات انجام شده در انجام چنین ورزش هایی تفاوتی بین زنان و مردان وجود ندارد. البته در مواردی که برخی بیماریهای زنان باعث شل شدن و ناپایداری رحم و ضمائم آن میشود، ممکن است انجام چنین ورزشهایی باعث تشدید بیماری شود. این بیماریها بسیار نادر هستند و در این موارد باید از انجام ورزشهای پرشی اجتناب کرد. بهنظر میرسد همراه بودن طناب زدن با دیگر ورزشها، نه تنها باعث افتادگی رحم نمیشود بلکه باعث سفتی عضلات بدن خواهد شد.
جهت داشتن ایمنی و سلامت کامل در حین طناب زدن باید از کفش های ورزشی که کفی مناسبی بخصوص در قسمت های پنجه پا دارند استفاده کرد. می توانید از کفش های بسکتبال و یا تنیس برای طناب زدن نیز استفاده کرد. اما کفش های مورد استفاده در دو به این دلیل که امکان دارد به پا فشار وارد کند مناسب نیست. معمولا کفش هایی که کفی انعطاف پذیری دارند برای ورزش های پرشی مانند طناب زدن مناسب می باشند.
• ازجمله نکات مهمی که ورزشکار باید انجام دهد این است که باید طول مناسبی برای طناب انتخاب کند. به یاد داشته باشید که طناب را نباید در وسط کف پا نگه دارید، اگر دسته های ان تا زیر بغل تان برسد اندازه اش مناسب است.
• دسته های طناب را با آرامی در دست بگیرید.
• ابتدا شانه هایتان را شل کرده و سپس آرنج تان را کنار بدن تان نگه دارید.
• مقداری زانوی خود را خم کرده و از مچ تان برای تاب دادن به طناب استفاده کنید.
• سر و پشت خود را در زمان پرش مستقیم نگه دارید.
• به یاد داشته باشید که نباید پشت تان را به جلو خم کنید.
• سر و گردن تان را مستقیم و رو به جلو نگه داشته و تلاش کنید چشم هایتان بر روی یک نقطه متمرکز شوند.
• سعی کنید با بینی تان نفس یکشید.
• زیاد بالا نپرید چراکه ممکن است بر روی زانو و قوزک پایتان فشار وارد شود.
• بدانید که طناب زدن می تواند به سرعت ضربات قلب را بالا ببرد، قبل از اینکه طناب زدن را به برنامه ورزشی خود اضافه کنید با پزشک خود مشورت کنید.
• سعی کنید که بر روی سنگ یا موزاییک طناب نزنید، دلیل آن این است که فشار زیادی به پاها و مفاصل وارد می شود. بهترین جا برای طناب زدن تشک ورزشی یا زمین چوبی می باشد. در خانه هم می توان بر روی موکت این ورزش را انجام داد.