سبد خرید (۰) کالا
جمع کل: ۰ تومان

نگاهی به قوانین و مقررات کشتی

نگاهی به قوانین و مقررات کشتی
تاریخ ارسال:۱۳۹۵/۶/۳ بازدید کنندگان:۹۵۶۲ نویسنده:سامان موسوی

عده ای بر این باورند که کشتی قدیمی ترین ورزش در دنیا می باشد ولی با این وجود اکثر مردم آن را نمی شناسند.کشتی ورزشی است که نیاز به قدرت، انعطاف پذیری و شرایط جسمانی خوب دارد. کشتی جزء ورزش های انفرادی محسوب می شود و کشتی گیر نمی تواند خود را پشت هم تیمی هایش پنهان کند. او باید افتخار برنده شدن و سرزنش شکست خود را بپذیرد. به همین او نمی تواند باخت خود را گردن کم کاری دیگران بگذارد. در ادامه این مقاله از سایت ژیار آنلاین قصد داریم با قوانین و مقررات کشتی بیشتر آشنا شویم.


طبق قوانین بین المللی کشتی، گرفتن، ضربه زدن و پرتاب کردم ملایم کشتی گیر مجاز است. ولی گرفتنی مانند گلو که زندگی یا سلامتی اعضای حریف را به خطر بیندازد ممنوع است. علاوه بر این لگد زدن، مشت زدن، کله زدن و گرفتن لباس ممنوع است. اگر کشتی گیر این قوانین را رعایت نکند با اخطار مواجه می شود و در صورتی که اخطار های او به 3 عدد برسد از ادامه مسابقه محروم خواهد شد و کشتی به نفع حریف به پایان می رسد.


وزن های کشتی گیرها

تقسیم بندی وزن در کشتی آزاد و فرنگی مانند هم است و تاکنون تغییرات زیادی کرده است. از سال 2002 به بعد مسابقات کشتی فرنگی و آزاد در قسمت بزرگسال ها در 7 وزن های 12096،84،74،66،60،55 کیلوگرم برگزار می شود.
علاوه بر این، مسابقات کشتی در بخش نونهال ها (14 و 15 سال) در 10وزن از 29 تا 85، در رده نوجوانان (16 و 17 سال) در 10 وزن از 39 تا 100 و در جوانان (18 تا 20 سال) در 8 وزن از 46 تا 120 کیلوگرم برگزار خواهد شد.
همچنین رقابت های کشتی در بخش زنان در المپیک در 4 وزن 48،55،63 و 72 کیلوگرم برگزار می شود. ولی مسابقات قهرمانی جهان در بخش زنان در 7 وزن از 44 تا 72 کیلو انجام می شود.

 

آموزش کشتی


زمان مسابقه کشتی آزاد و فرنگی

بر اساس مقررات بین المللی، مدت زمان مسابقه کشتی آزاد و فرنگی برای رده بزرگسالان، امید و جوانان در یک زمان 6 دقیقه ای و برای نوجوانان 4 دقیقه تعیین شده است. هنگامیکه پس از پایان وقت قانونی دو کشتی گیر از نظر امتیاز مساوی هم بودند کشتی در راند دیگری به مدت 3 دقیقه ادامه خواهد یافت و کشتی گیر برنده بر اساس قانون فیلا مشخص خواهد شد.
در دنیا سبک های متنوعی از کشتی وجود دارد که از این بین می توان به کشتی با کمربند شامل گلیما در ایسلند، شوینگن در سوئیس، گوراش در آسیای میانه، سومو و جوجیتسو در ژاپن و همچنین سامبو در روسیه اشاره کرد.
تقریبا همه کشورهای جهان دو سبک المپیکی کشتی آزاد و فرنگی را انجام می دهند. تفاوت کشتی فرنگی با کشتی آزاد در این است که در کشتی فرنگی گرفتن پایین کمر و استفاده از پا ممنوع است در حالیکه در کشتی آزاد کشتی گیران می توانند این کارها را انجام دهند. مسابقات کشتی زیر نظر فدراسیون بین المللی کشتی (Fila)  برگزار خواهد شد.


برد و باخت در کشتی

1- ضربه فنی کردن حریف: در این حالت، در جدول مسابقات به کشتی گیر برنده 4 امتیاز و به کشتی گیر بازنده صفر امتیاز داده می شود.
2- اگر یک کشتی گیر حریف خود را در مسابقه با اختلاف 10 امتیاز شکست دهد به کشتی گیر برنده 4 و به کشتی گیر بازنده اگر امتیاز فنی داشته باشد 1 و در غیر این صورت صفر امتیاز داده خواهد شد.
3- اگر در مسابقه کشتی یک کشتی گیر حریف خود را با اختلاف کمتر از 10 امتیاز شکست دهد به کشتی گیر برنده 3 و به بازنده 1 امتیاز می دهند.
4- در حالتیکه کشتی گیر بازنده امتیاز فنی کسب نکرده باشد به برنده 3 و به بازنده صفر امتیاز در جدول مسابقات می دهند.


نحوه انجام مسابقه کشتی

در صورتیکه یک کشتی گیر در زمان تعیین شده بر روی تشک کشتی حاضر نشود و برخلاف قوانین عمل کند به حریف او 4 و به او صفر امتیاز می دهند. همچنین در صورتیکه یک کشتی گیر در مسابقه 3 اخطار کسب کند بلافاصله پس از دادن اخطار سوم کشتی به پایان رسیده و به کشتی گیر برنده 4 و به بازنده صفر امتیاز داده می شود. تمامی مسابقات رسمی کشتی در وزن های مختلف به صورت یک حذفی و بر اساس قوانین فدراسیون بین المللی کشتی برگزار خواهند شد.

 

ورزش کشتی


قوانین جدیدی که اخیرا توسط فدراسیون بین المللی کشتی وضع شده اند:


•    مدت زمان مسابقه کشتی در رده نوجوانان 16 تا 17 سال در 3 زمان 1:30 دقیقه ای و در رده جوانان و بزرگسالان در 3 زمان 2:30 دقیقه ای برگزار می شود. مدت زمان گفته شده زمان فعال کشتی است به این صورت که اگر کشتی قطع شود تایمر نیز متوقف خواهد شد.
•    در صورتیکه کشتی گیر بتواند حریف خود را ضربه فنی کند بلافاصله کشتی قطع شده و برنده اعلام می شود.
•    در صورتیکه در پایان مسابقه امتیاز ها برابر باشد، کشتی گیر برنده کشتی گیری خواهد بود که کمترین اخطار را دریافت کرده باشد.
•    در صورتیکه کشتی گیر از تشک و فن فرار کند و تمارض کند و از تکنیک های خطا استفاده کند به او اخطار داده می شود و همچنین یک امتیاز به حریفش داده خواهد شد.
•    وقتی که یکی از کشتی گیرها 3 اخطار دریافت کرد بلافاصله کشتی قطع شده و حریف او به عنوان برنده معرفی می شود. حتی اگر فرد خطا کننده امتیاز بیشتری داشته باشد.
•    کشتی گیرانی که به هر صورت از انجام کشتی با حریف خودداری و یا به طور عمد وانمود به آسیب دیدگی کنند، خطا کار شناخته شده و با یک امتیاز و یک اخطار جریمه خواهند شد.
•    فاصله بین دو کشتی از ۳۰ به ۱۵ دقیقه کاهش یافته است.
•    در هر شرایطی که قبل از اتمام زمان ۳۰ ثانیه تعیین شده یکی از کشتی گیران موفق به اجرای فنی شود که امتیازی در بر داشته باشد، کشتی بلافاصله از سوی داور قطع و آن تایم به سود مجری به اتمام خواهد رسید
 

شما می توانید ویدیوی آموزش کشتی به زبان فارسی را از سایت ژیار آنلاین تهیه کنید.

برچسپ ها :
آموزش کشتی کشتی
پست های مشابه

نظرات کاربران

فریدون در تاریخ ۱۳۹۸/۶/۲۸ [۵:۰۳:۱۷ AM]

سخت ترین قوانین ورزش مال کشتی ازاد است.،ولی انصافا کشتی یک ورزش مردانه است و خیلی سخت و نفس گیر است.

شادمهر در تاریخ ۱۳۹۸/۶/۲۸ [۲:۴۴:۲۷ PM]

کشتی یکی از ورزشهایی است که سخت ترین قوانین رو داره ولی باز هم جذاب و پرطرفداره

شهاب در تاریخ ۱۳۹۸/۶/۳۱ [۶:۰۲:۰۱ PM]

کشتی آزاد یکی از سخت ترین قوانین ورزشی را دارد،در ورزش کشتی قبل از مبارزه باید موهای کل بدن را کوتاه کنید،لباس را بشویید و باید خوشبو و تمیز باشید وگرنه نمی گذارند مبارزه کنید و به همین دلیل کشتی ورزش باکلاس و با نظمی است

اریا در تاریخ ۱۳۹۸/۷/۳ [۲:۲۹:۴۵ AM]

گفته شده که سخت ترین ورزش رزمی کشتی آزاد و سخت ترین قوانین داوری و مسابقه بازهم مال کشتی آزاد است.

عارف در تاریخ ۱۳۹۸/۱۰/۲۳ [۲:۱۷:۴۷ PM]

کشتی آزاد پادشاه تمام ورزشهای رزمی است

ارسال نظر
Captcha