سبد خرید (۰) کالا
جمع کل: ۰ تومان

نکاتی مهم در انجام تمرینات کششی

نکاتی مهم در انجام تمرینات کششی
تاریخ ارسال:۱۳۹۴/۱۲/۲۶ بازدید کنندگان:۴۱۴۰ نویسنده:سامان موسوی


کشش انعطاف پذیری بدن را افزایش داده و صدمات ناشی از ضایعات بافت همبند (مانند پوشش استخوان) را کاهش می دهد. فراگیری شیوه‎های صحیح کشش عضلات می‎تواند در جلوگیری از آسیب در ورزش و زندگی روزمره به شما کمک کند تمرینات کششی به این دلیل انجام می‎شوند که دامنه حرکتی مطلوب مفاصل حفظ شود و اینکه اگر فرد دامنه حرکتی مفاصلش کاهش پیدا کرده باشد، آن را به دامنه حرکتی نرمال برساند. تمام افرادی که از نظر بدنی سالم هستند می‌توانند تمرینات کششی را انجام دهند مگر اینکه مبتلا به بیماری خاصی باشند و یا شکستگی یا جراحی خاصی انجام داده باشند که پزشک، آن‌ها را از فعالیت کششی منع کرده باشد.
در ادامه این مقاله نکات مهمی که در هنگام تمرینات کششی باید رعایت کنید به شما آموزش می دهیم.


گرم کردن خود قبل از انجام تمرینات کششی


عده ای از افراد هستند که از همان ابتدا تمرینات کششی را با شدت بالا و بدون گرم کردن خود انجام می‌دهند. قبل از انجام حرکات کششی فرد حتما باید خود را گرم کند؛ به خصوص زمانی‎ که تمرینات کششی با شدت بالا باشد. گرم کردن نیز باید به این صورت باشد که فرد مفصل یا عضلاتی را که تحت تمرینات کششی قرار می‎دهد، در دامنه حرکتی کامل، چند بار حرکت بدهد تا عضلات گرم شوند.


اعمال نکردن حداکثر نیرو در همان ابتدا


بسیاری از افراد از ابتدای شروع تمرین کششی، حداکثر نیرو را اعمال می‌کنند که این می‌تواند منجر به آسیب‌رسانی به بافتها شود. در تمرینات کششی اعمال نیرو باید به صورت پیوسته و آهسته باشد. در این میان نکته‌ای که وجود دارد این است که تمرینات کششی نباید باعث درد در عضلات و بدن فرد در حین کشش شود. بنابراین اعمال نیرو باید به صورت آهسته و پیوسته و از شدت کم شروع شود، به طوری که طی 15 ثانیه به میزان حداکثری خودش برسد؛ به گونه‎ای که باعث درد نشود.


انجام دادن تمرینات کششی تا زمان رسیدن به آستانه درد


وقتی که در حین انجام تمرینات کششی درد دارید نشان دهنده است که شدت تمرینات بالا است و بافتهای نرم، عضلات و مفاصل در حال آسیب دیدن هستند. بنابراین درد شدید حاکی از بالا بودن شدت تمرین است. بنابراین فرد باید تمرین را تا آستانه درد انجام دهد.


حفظ کردن وضعیت با دامنه ثابت در انتهای دامنه حرکتی


زمانیکه کسی یک حرکت کششی انجام داد و به حداکثر دامنه حرکتی رسید، باید در انتهای دامنه حرکتی موجود، همان وضعیت را به مدت 15 تا 30 ثانیه با همان شدت ثابت نگه دارد تا تمرینات کششی بتواند اثربخشی خود را داشته باشد و حداکثر انعطافپذیری به دست آید.


انجام دادن تمرینات کششی 2 تا 5 روز در هفته


تمرینات کششی می‌بایست دو تا پنج روز در هفته انجام شود. چنانچه تمرینات کششی کمتر از این مقدار باشد، اثربخشی لازم را ندارد و چنانچه بیشتر از این مقدار باشد باعث آسیب رساندن به بدن می‌شود زیرا در هنگام تمرینات کششی، به خصوص اگر شدت تمرینات کششی متوسط یا بالا باشد، امکان دارد آسیب‎های ریز میکروسکوپی اتفاق بیفتد که امری رایج در تمرینات کششی است. این آسیب‌های خیلی ریز جهت ترمیم، نیاز به مدت زمان دارند و اگر این مدت زمان به آن داده نشود، امکان دارد که آسیبهای ریز به صورت غیرقابل ترمیم درآیند و بعدها به صورت آسیبهای ناشی از استعمال بیش از حد، خودشان را نشان دهند.


انجام دادن حرکات کششی با سرعت پایین


خیلی‌ها حرکات کششی را با سرعت بالا انجام می‌دهند. سرعت حرکات کششی باید متوسط و یا ترجیحا پایین باشد. زیرا اثربخشی تمرینات کششی در سرعتهای پایین حاصل می‌شود. سرعت بالا آسیب زننده است.


انجام دادن تمرینات کششی با شدت کم تر برای سالمندان


کسانی که سالمند هستند و یا حتی افرادی که شرایط بدنی خوبی ندارند نیز باید تمرینات کششی را با شدت پایین انجام دهند چرا که در این‎گونه افراد عضلات، بافتهای نرم و مفاصل خشک هستند و انعطافپذیری کمی وجود دارد.


اگر احساس کوفتگی کردید، شدت کشش را کاهش دهید


در صورتیکه کسی در فردای روز کشش یا چند ساعت بعد از کشش احساس درد یا کوفتگی در عضلات خود کند، نشان‎دهنده این است که فرد در جلسه قبل تمرینات کششی را با شدت بیش از حد نرمال انجام داده است و باید در جلسه بعد اولا زمان کافی به ریکاوری اختصاص دهد و دوم این‌که شدت کشش را کاهش دهد.    


انجام ندادن تمرینات کششی به صورت بالستیک


برخی افراد تمرینات کششی را به صورت پرتابی یا بالستیک انجام می‌دهند، این شیوه ممکن است از سوی افراد ورزشکار به کار گرفته شود ولی در افراد غیر ورزشکار به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود که تمرینات کششی به صورت پرتابی یا گِرد مانند انجام شود چرا که باعث آسیب به بافتها می‌شود.

 

برچسپ ها :
تمرینات کششی
پست های مشابه
ارسال نظر
Captcha