سبد خرید (۰) کالا
جمع کل: ۰ تومان

آسیب دیدگی در رشته های رزمی

آسیب دیدگی در رشته های رزمی
تاریخ ارسال:۱۳۹۵/۸/۶ بازدید کنندگان:۳۳۷۰ نویسنده:سامان موسوی

هدف افراد از پیوستن به کلاس هنرهای رزمی متفاوت است. عده ای هنرهای رزمی را برای تناسب اندام و فزایش انعطاف پذیری، شرکت در رقابت ها و مسابقات و یادگیری تکنیک های دفاع شخصی یاد می گیرند.


برخلاف تصور عموم در مورد میزان آسیب دیدگی رزمی کاران در رشته های رزمی باید بگویم که میزان آسیب دیدگی نسبت به دیگر ورزش های همگانی بسیار کمتر است. برای مثال، میزان آسیب دیدگی در هنرهای رزمی نسبت به فوتبال 1 به 10 و در کشتی 1 به 2 می باشد. میزان بروز صدمات با میزان مهارت ورزشکار ( رنگ کمربند ) رابطه معکوس دارد. از سویی شدت صدمات ایجاد شده با میزان مهارت ورزشکار در رابطه مستقیم قرار دارد ( بخاطر استفاده از مانورهای ترکیبی و خطرناکتر ) لذا هر چه فرد با مهارت تر و حرفه ای تر شود اگر چه میزان آسیب ها در وی کاهش می یابد اما اگر صدمه ببیند احتمال شدیدتر بودن آن افزایش می یابد.


آسیب دیدگی ها

  •  احتمال آسیب دیدگی در رشته های رزمی 17 در 100 هزار نفر می باشد. این مقدار در فوتبال برابر 167 در 100 هزار و در بسکتبال 188 در 100 هزار و در کستی 26 در 100 هزار نفر می باشد.
  • 60 درصد آسیب دیدگی ها در هنرهای رزمی در زمان انجام مسابقات و تورنمنت های ورزشی  روی می دهد و 40 درصد دیگر در خارج از تورنمنت ها اتفاق می افتد.
  • احتمال اینکه در رشته کاراته با ضربه مشت صدمه ببینید بیشتر از آن است که با ضربه پا مصدوم شوید.
  • احتمال اینکه در رشته تکواندو با ضربه پا مصدوم شوید بیشتر از ضربات مشت می باشد.


دلایل اصلی صدمات ورزشی

  •  برخورد ضربه مستقیم به بدن
  • مانورهای تعادلی و چرخشی
  •  انجام حرکات تکراری مثل رقص پا یا مشت زدن به میت به صورت متوالی ( احتمال شکستن پا در اثر استرس)

 

میزان صدمات ورزشی در قسمت های مختلف بدن برای مثال در تکواندو

 

  •   52 درصد صدمات در ناحیه سر و گردن می باشد
  •   17 درصد در ناحیه اندام فوقانی
  •   17 درصد در ناحیه اندام تحتانی


آسیب دیدگی های مربوط به سر و گردن

آسیب دیدگی های مربوط به سر و گردن معمولا عبارتند از: پارگی و خونریزی از بینی و کبودی دور کاسه چشمی که اغلب در اثر اصابت مشت به صورت و گاهی هم در اثر اصابت پا به صورت رخ می دهد. امکان دارد خراش قرنیه در نتیجه کشیده شدن ناخن به قرنیه رخ دهد. شدیدترین حالت عبارتست از آسیب مغزی بدنبال اصابت پا طی حرکت چرخشی فرد می باشد در این موارد که ضربه شدید به سر وارد شده است باید حتماً بررسی از نظر آسیب همراه در گردن صورت گیرد.


آسیب دیدگی اندام فوقانی

ازجمله شایع ترین مصدومیت های مربوط به اندام های فوقانی می توان به کبودی های ساعد و مچ اشاره کرد. در رفتگی ساعد اگر رخ دهد عمدتاً از نوع خلفی است در حالیکه در رفتگی شانه اگر رخ دهد در 95% موارد از نوع قدامی است. آسیب های ورزشی شایع دیگر عبارتند از شکستگی ها و کشیدگی های رباطی ( بخصوص در شانه ) و کشیدگی های عضلانی.


آسیب دیدگی در اندام های تحتانی

شایعترین آسیب اندام تحتانی کبودی ها در نواحی ساق، داخل ران و پشت پا می باشد. زانو محل آسیب پذیری در ورزش می باشد. در ورزشهای رزمی بخصوص تکواندو و کاراته که فرد دائم به جلو و عقب می رود و حرکات تعادلی زیاد است زانو بیشتر مستعد آسیب در اثر اعمال نیرو به جلو یا عقب یا طرفین داخلی و خارجی آن است.
آسیب های زانو می تواند به منیسک ها یا رباطهای زانو وارد آید یا به کشکک وارد شده و سبب شکستگی یا دررفتگی آن گردد. همچنین می تواند منجر به شکستگی استخوان در محل زانو شود و در موارد نادر منجر به دررفتگی زانو شود که حقیقتاً یک اورژانس محسوب می گردد.
پیچ خوردگی و شکستگی مچ پا از آسیب های شایع در ورزشهای رزمی محسوب می شوند. همچنین آسیب به انگشتان اول و دوم و پنجم نیز شایع است و احتمال دارد در دراز مدت در این انگشتان آرتروز رخ دهد.
 

برچسپ ها :
مسابقات رزمی هنر های رزمی
پست های مشابه
ارسال نظر
Captcha