سبد خرید (۰) کالا
جمع کل: ۰ تومان

چگونه در کاراته به درجه شودان (دان یک) برسیم؟

چگونه در کاراته به درجه شودان (دان یک) برسیم؟
تاریخ ارسال:۱۳۹۵/۸/۱۸ بازدید کنندگان:۷۵۳۰ نویسنده:سامان موسوی

تقریبا می توان گفت که آرزوی تمام افرادی که وارد دنیای هنرهای رزمی و بخصوص کاراته شده اند این است که بتوانند به درجه شودان برسند. آنها به این دلیل آرزوی کمربند سیاه را می کنند که بگویند دیگر در این رشته ماهر شده و چیز دیگری برای یادگیری نداریم، در حالیکه هنوز به درک درستی از دنیای کاراته دست نیافته اند.


به طور معمول و بسته به توانایی و پشتکار هر فرد حدود 3 تا 5 سال طول می کشد تا بتواند کمربند سیاه را بدست آورد. شاید این افراد بتوانند تکنیک های کاراته را به خوبی انجام دهند اما هنوز به این درک نرسیده اند که همانطور که بدنشان و مهارتهای تکنیکی شان به درجه ای از استادی رسیده درک و فهم آنها نیز به همان نسبت افزایش یابد. رسیدن به درجه شودان فقط به معنی انجام دادن تکنیک ها به صورت صحیح نیست. باید آگاهی شما نیز به همان نسبت افزایش یابد.
عده ای فکر می کنند هر کس به درجه شودان برسد می توان او را یک استاد حرفه ای نامید در حالیکه رسیدن به دان یک به معنای استاد یا شاگرد نیست بلکه مرحله ای است که هر شخصی برای یادگیری کاراته واقعی باید از این مرحله عبور کند.
 برای درک بهتر درجه شودان باید به شما بگوییم وقتی که به درجه شودان می رسید همانند این است که دوران دبیرستان را به اتمام رسانده باشید، در حالیکه آرزوی بسیاری از افراد این است که برای یادگیری تخصصی تر وارد دانشگاه شوند. می توان سال اول دانشگاه را به درجه نیدان (دان دو) تشبیه کرد. در صورتیکه دانشگاه را تمام کند به درجه سان دان "دان 3" خواهد رسید. هنرجو در این مرحله می تواند به تدریس مشغول شود، در حالیکه اگر واقعا بخواهد به درجه استادی برسد هنوز چیزهایی برای یاد گیری تمکیلی وجود دارند.

 


در صورتی که فرد بخواهد این مهارت های تکمیلی را یاد بگیرد به درجه یادان (دان چهار) می رسد. در صورتی که باز بخواهد ادامه دهد و به درجه دکترا برسد به درجه گودان (دان پنج) خواهد رسید. در این مرحله رزمی کار استاد حرفه خود خواهد شد. البته در درجه یادان و گودان ( دان چهار و پنج) همانطور که او یک استاد است او یک شاگرد نیز می باشد. رسیدن به درجه دکترا به معنای پایان تحصیلات نیست.  در این حالت او به تحصیلات خود ادامه داده و به درجه فوق دکترا می رسد به این مراحل پایانی کیوشی می گویند که در واقع درجات استاد بزرگ، روکودان و بالاتر می باشند.
به همین صورت درجات کیو برای کسانی می باشد که در تجربه و شناخت کاراته جوان هستند. دست یافتن به درجه شودان به معنی بزرگ شدن در این موارد می باشد. در این حالت می توان گفت که رزمی کار از لحاظ عقلی و روحی به سطح بلوغ رسیده و به اندازه کافی در تکنیک ها ماهر شده که بتواند به جمع بزرگان راه پیدا کند.
دوباره این نکته را یادآوری می کنیم که این درجه به معنای آن نیست که آن شخص به درجه کارشناسی رسیده باشد، بلکه به معنای این است که از او برای ادامه تحصیل انتظار می رود. در این حالت او به تدریس افراد تازه کار می پردازد. در باشگاههای سنتی رایج سن سی با شاگردان تازه وارد کاری ندارد و وظیفه تدریس به آنها را بر عهده شاگردان قدیمی تری که به درجه شودان یا بالاتر دست یافته اند قرار مید هد. در این حالت تا زمانیکه رزمی کاران به درجه شودان دست نیابند به صورت مستقیم زیر نظر مربی تعلیم داده نمی شوند.

 


برعکس نظر خیلی ها سن سی به معنای آموزگار نیست. در شرق و بخصوص ژاپن به افراد مسن اهمیت خاصی می دهند، آنها می گویند آن فرد به اندازه ای عاقل بوده که توانسته به این اندازه عمر کند. پس ممکن است کسی پدر بزرگ خود را سن سی یا "شخص محترم" صدا بزند. چیزی که باعث شده که به افراد مسن احترام بگذارند توانایی این افراد برای بقا و غلبه بر مشکلات زندگی شان می باشد. فرد مسن از زندگی طولانی مدت خود درس های مهمی یاد گرفته و می تواند این درس ها را به جوان هایی که خام هستند یاد دهد.
وقتی کسی به درجه شودان می رسد به این معنی است که او در بین افراد باشگاه به عنوان یک فرد بالغ شناخته می شود. راه طولانی برای رسیدن به درجه شودان وجود دارد. رسیدن به درجه شودان به معنای تبدیل شدن به یک شاگرد کامل و فردی بالغ می باشد. درجه شودان شروعی است برای دست یافتن به درک و فهم بیشتر، مسئولیت پذیری، فروتنی، تواضع، ادب، وظیفه و وفاداری. این خصوصیات اخلاقی برای شرقی ها بسیار مهم است. درجه شودان اولین قدم بزرگی است که برای تبدیل شدن به یک انسان کامل باید برداشته شود.

 

برچسپ ها :
کاراته کمربندهای کاراته کمر مشکی
پست های مشابه
ارسال نظر
Captcha