سبد خرید (۰) کالا
جمع کل: ۰ تومان

ویدیو: خواص زالزالک

تاریخ ارسال:۱۳۹۳/۱۱/۲۰ بازدید کنندگان:۲۳۵۳ نویسنده:قاسم نژاد

زالزالک (به زبان انگلیسی Crataegus monogyna) درختی بومی در اروپا، شمال آمریکا و شمال آسیا است که میوه ای به شکل توت و سرشار از آنتی اکسیدان های قوی تولید می کند. از عصاره ی میوه زالزالک (همچنین برگ یا گل آن) از مدت ها پیش در دسته گیاهان دارویی در طب سنتی استفاده می شود. در آمریکا، فرآورده های زالزالک معمولا در راستای تاثیرات آن بر سلامت قلب به بازار عرضه می شود.

کاربرد های زالزالک

گفته می شود که زالزالک برای درمان مشکلات سلامتی زیر مفید است:

  • سوء هاضمه
  • گلو درد یا انژین
  • تصلب شریان یا سختی رگ ها (آترواسکلروز )
  • نارسایی های احتقانی قلب
  • فشار خون بالا

خواص زالزالک

آنتی اکسیدان های موجود در زالزالک با تقویت رگ های خونی و تحریک جریان خون در آنها، باعث تقویت قلب می شود. به یاد داشته باشید که پشتوانه علمی خواص بالقوه زالزالک محدود است.


1) نارسایی مزمن قلبی (chf)

 یک پژوهش تحقیقاتی شامل 14 جنبه مطالعاتی در سال 2008 انجام گرفته شد که 855 بیمار مبتلا به نارسایی مزمن قلبی را در برمی گرفت. بر اساس  این پژوهش، زالزالک می تواند عوامل این بیماری را کنترل کند و پیامد های فیزیولوژیک بیماران را بهبود بخشد. یافته های این پژوهش نشان می دهد که درمان بیماران از طریق زالزالک باعث بهبود قدرت تحمل نسبت به دارو و عواملی مانند خستگی و تنگی نفس می شود.

2) فشار خون بالا

در یک پژوهش آزمایشی که در سال 2002 منتشر شد، 38 نفر با فشار خون نسبتا بالا به صورت داوطلبی با یک مکمل روزانه 600 میلی گرم منیزیم، 500 میلی گرم عصاره زالزالک، ترکیبی از منیزیم و زالزالک یا مسکن (دوای مریض راضی کن) مورد آزمایش قرار گرفتند. پس از گذشت 10 هفته، 19 نفر از افراد مورد آزمایش که عصاره زالزالک دریافت کرده بودند،  فشار خون شان بیشتر از افراد دیگر کاهش یافت. به علاوه، شرکت کنندگای که زالزالک مصرف کرده بودند سطح اضطراب پایین تری داشتند.


دانشمندان اخیرا (در سال 2006) در پی یک مطالعه دیگر، دریافتند که زالزالک به کاهش فشار خون افرادی نیز که تحت درمان عارضه دیابت نوع 2 هستند، کمک می کند.

3) تصلب شرایین (Atherosclerosis)

یک پژوهش حیوانی منتشر شده در سال 2009 نشان داد که زالزالک می تواند به کاهش میزان چربی خون از جمله کلسترول و جلوگیری از عارضه تصلب شرایین (رسوب چربی در رگ ها) کمک کند.

استفاده از زالزالک برای سلامتی

به دلیل ماهیت بسیار جدی بیماری های قلبی،  نباید به هیچ وجه با زالزالک یا هر داروی گیاهی دیگر خوددرمانی کنید. اگر تصمیم دارید از زالزالک برای درمان مشکلات قلبی تان استفاده کنید، حتما با پزشک خود در این رابطه مشورت کنید.

هشدارها:

اگرچه زالزالک به طور کلی بی خطر است، اما ممکن عوارضی مانند تهوع، خستگی، خواب آلودگی و عرق کردن داشته باشد.


علاوه بر این، زالزالک ممکن است با برخی از داروها از جمله داروهای فشار خون ناسازگار باشد. چون بی عارضه بودن بعضی از مکمل های موجود در بازار تا حالا تست نشده است و  مکمک های غذایی تا حد زیادی غیر قابل تنظیم هستند، محتوای بسیاری از این محصولات با برچسب روی محصول متفاوتند. به علاوه، با یاد داشته باشید که بی خطر بودن (بی عارضه) مکمل ها برای زنان باردار، زنان شیرده، کودکان و افرادی که مشکل سلامتی خاصی دارند یا دوره درمانی خاصی را طی می کنند، تثبیت نشده است.

 

برچسپ ها :
کاهش فشار خون
پست های مشابه
ارسال نظر
Captcha