سبد خرید (۰) کالا
جمع کل: ۰ تومان

اثر بروس لی: تغییر هنرهای رزمی، تغییر دنیا

اثر بروس لی: تغییر هنرهای رزمی، تغییر دنیا
تاریخ ارسال:۱۳۹۴/۳/۱۹ بازدید کنندگان:۱۹۵۲ نویسنده:سامان موسوی

یک هنرمند بزرگ نه تنها با شهرت خود، بلکه با دست آوردهایش اندازه گیری می شود.  او توسط نفوذ خود بر دیگران اندازه گیری شد. شهرت به تنهایی هیچ چیز نیست. یک هنرمند رزمی کار می تواند به خاطر کیفیت و عملکردش به خوبی یا بدی شناخته شود. دست آورد ها یکسان هستند، یک مرد می تواند تمام عمر خود را صرف ابداع چیزهای فنی شگفت انگیز کند. فهرست دست آوردهای انسان می تواند برای او الهام بخش باشد. مردم دوست دارند مانند رزمی کاران بزرگ باشند و آنها را الگوی خود قرار می دهند.

برای مثال: کاراته قبل و بعد از خلق کیوکوشین توسط "ماس اویاما" قابل مقایسه نیست و اضافه شدن فنون و تاکتیک های جدید در جودو نیز قابل مقایسه با گذشته نیست. در زمان ما تنها ورزشکار هنرهای رزمی که توانسته خیلی چیزها را عوض کند کسی نیست جز بروس لی.

ردپای بروس لی در تمامی هنرهای رزمی دیده می شود. هرجایی که یک هنر رزمی سنتی تدریس می شود و کسی بر محدودیت هایش فائق می آید بروس لی آنجاست. در دنیای امروز که عقاید مختلفی وجود دارد، حقیقت هایی در هنرهای رزمی وجود دارد که به ما اجازه می دهد الگوهای متفاوت و چیزهای جدید را یاد بگیریم .هرزمان که شما به ورزش های مبارزه ای توجه کنید خصوصا هنرهای دفاع شخصی، می توانید اثر بروس لی را ببینید. به عنوان مثال MMA از سویی تکنیک های خاص خودش را دارد اما از سوی دیگر از جهات بسیاری به هنرهای رزمی متمایل است. شما می توانید این مسئله را در "جیت کان دو" هم مشاهده کنید.

 اما تاثیراتی که بروس لی از خود به جای گذاشته است فراتر از هنرهای رزمی است. در دنیای سینما و فیلم، او توانست هنرهای مبارزه ای را به تصویر بکشد. سال ها پس از مرگ او بسیاری از فیلم سازان هنگ کنگی هنوز به دنبال تقلید از هنرهای کلاسیک بروس لی بودند. به عنوان مثال می توان به فیلم « اژدهای کوچک» اشاره کرد که نظر بسیاری را در زمان خودش جلب کرد. "ادی مورفی" بعدها در مصاحبه ای گفت که ۴۸ ساعت فقط از حرکات بروس لی تقلید می کرده است تا بتواند نقش منفی فیلم را بازی کند.

بروس لی بر همه چیز تاثیر گذاشته است اما مردم بسیاری از آنها را در فیلم ها و کتاب ها خوانده و دیده اند و سپس می گویند « ما می خواهیم این کار را انجام دهیم» در صورتی که کارهای لی ترکیبی از هنرهای رزمی، فلسفه و کونگ فو است. او به مردم میلیون ها تکنیک هنرهای رزمی را نشان می دهد. فقط زمان است که می تواند تاثیرات بروس لی را در هنرهای رزمی نشان دهد اما آن زمان که خودش را نشان دهد هیچ هنر رزمی نمی تواند از آن جلوگیری کند. بروس لی  و در عمر کوتاه خود خدمات زیادی را به جامعه خصوصا جامعه ورزشهای رزمی نموده است.

هر کس که بخواهد یک رزمی کار موفق شود باید تفکر عمیقی داشته باشد و تکنیک های کاربردی را یاد بگیرد و بتواند آنها را به بهترین شکل در مبارزات خود به کار ببندد. لی در کلیه ی تصمیمات و کارهای خود مصمم و مقتدر عمل میکرد او وقتی تصمیم به انجام کاری میگرفت تا اتمام آن لحظه ای از فکر و اندیشه و فعالیت باز نمی ایستاد. او نه در ورزشهای رزمی بلکه در ورزشهای دیگری اعم از:دو شنا اسب سواری و..... تبحر زیادی داشت.به هم نوعان خود علاقه ی زیادی میورزید و به طبقه پایین تر از خود احترام زیادی قائل بود وکمکشان میکرد.در میادین ورزشی و مبارزه چون شیر بود و در بیرون چون اب نرم.

"جیت کان دو" میراث با ارزش بروس لی برای جامعه هنرهای رزمی می باشد که به یکی از بحث برانگیزترین هنرها خصوصا در تشکیل چند ساله اخیر بوجود آمده است. امروزه افراد زیادی در سراسر دنیا به تدریس جیت کان دو مشغول هستند و سازمانهایی را هم داده اند که از طریق آن در ظاهر به گسترش جیت کان دو ولی اغلب به تجارت و مطرح کردن نام رئیس سازمان خود می پردازند . جای تاسف است که بروس لی فرصت پیدا نکرد تا هنر خود را به صورت سازمان یافته و کلاسیک به جهانیان عرضه کند و تنها توانست به تربیت یک نسل انگشت شمار در دهه ۶۰ میلادی بپردازد .

 

آیا شما هم باور دارید که بروس لی تاثیرات زیادی روی هنرهای رزمی گذاشته است؟ چرا ما فلسفه هنرهای رزمی را نفهمیده ایم و تنها کتک کاری ها را از فیلم ها یاد می گیریم؟

برچسپ ها :
بروس لی تاریخچه جیت کان دو سبک های هنر های رزمی
پست های مشابه
ارسال نظر
Captcha