سبد خرید (۰) کالا
جمع کل: ۰ تومان

اثرات یوگا بر روی بدن

اثرات یوگا بر روی بدن
تاریخ ارسال:۱۳۹۵/۷/۲۴ بازدید کنندگان:۲۳۰۹ نویسنده:سامان موسوی

عده ای بر این باورند که یوگا همانند ژیمناستیک بوده و چون تناسب اندام و آمادگی بدنی خوبی ندارند برای آنها مناسب نیست و قادر به انجام دادن تمرینات یوگا نیستند. اما حقیقت چیز دیگری است، همه افراد بسته به شرایط و ویژگی هایی که دارند می توانند از مزایای انجام دادن یوگا بهره مند شودند. در این مقاله از سایت ژیار آنلاین قصد داریم به برسی مزایا و اثرات یوگا بر روی انسان بپردازیم.



افزایش انعطاف پذیری با استفاده از یوگا

تعدادی از تمرین های یوگا برای کشش عضلات هستند. با این کار حرکات مفاصل افزایش یافته و باعث بیشتر شدن لغزندگی بین آنها و در نهایت بهتر شدن حرکات بدن خواهد شد. یوگا همزمان با تقویت عضلات بدن، باعث قوی شدن بافت های نرمی مثل رباط ها، تاندون ها و اطراف ماهیچه ها خواهد شد. صرف نظر از سطح تمرینات، فواید این ورزش در مدت کوتاهی پدیدار می شود. در یک مطالعه مشخص شد که بعد از 8 هفته از شروع تمرینات 35 درصد بهبودی در انعطاف پذیری تنه و شانه ها مشاهده می شود.
 


افزایش قدرت با استفاده از یوگا

تعدادی از تمرینات یوگا قدرتی هستند و باعث بهبود توانایی عضلات خواهند شد. به همین جهت این حرکات باعث بالا رفتن قدرت عضلات پشت ران و همچنین عضلات شکمی خواهد شد.


بهبود حالت بدن به وسیله یوگا

زمانیکه انعطاف پذیری و قدرت بدن افزایش یابد حالت بدن نیز بهبود خواهد یافت. از دیگر مزایای انجام تمرینات یوگا می توان به افزایش آگاهی بدن اشاره کرد. افزایش آگاهی بدن به ای معنا است که در صورت خمیده شدن و قوز کردن بهتر متوجه حالات بدن شده و آنها را اصلاح خواهید کرد.


بهبود تنفس با استفاده از یوگا

به دلیل اینکه در زمان انجام تمرینات یوگا، تنفس عمید انجام می شود منجر به افزایش ظرفیت ریه و توانایی ورزش کردن بیشتر خواهد شد. همچنین بهبود تنفس منجر به خنی سازی اثرات آدرنالین شده و در نتیجه باعث تمدد اعصاب و آرامش ورزشکار خواهد شد.


کاهش استرس با استفاده از یوگا

شما حتی پس از اینکه اولین جلسه یوگا را تمام کردید می توانید اثرات آن بر روی استرس خود را مشاهده کنید. تعدادی از تمرینات یوگا شامل تکنیک های مدیتیشن بوده و موجب تنفس عمیق ریه ها، تسلط بر ذهن و توقف صدای ذهن که معمولا به دلیل استرس ایجاد می شود می گردد.

این خاصیت ضد استرسی یوگا واکنشی بیوشیمیایی به بدن به همراه دارد. کاهش کاتکول آمین ها (هورمون هایی که در پاسخ به استرس و توسط غدد آدرنال یا فوق کلیوی تولید می شوند) و کاهش سطح واسطه های عصبی از جمله دوپامین، نور اپی نفرین و اپی نفرین در نتیجه تمرینات یوگا ، موجب احساس آرامش می شود.  در برخی تحقیقات به ارتباط بین یوگا و افزایش هورمون اکسی توسین اشاره شده است. این هورمون به نام هورمون اعتماد وارتباط مشهور است وموجب افزایش آرامش و بهبود ارتباط با دیگران می شود.


یوگا منجر به افزایش تمرکز خواهد شد

از دیگر اثرات مثبت تمرینات یوگا می توان به افزایش تمرکز و بهبود خلق و خو اشاره کرد. کسانی که به تمرین یوگا مشغول هستند اغلب اوقات خوشحال به نظر می رسند و همچنین تمرکز ذهنی بالایی دارند. در پژوهش هایی که چند سال گذشته در این زمینه انجام شد محققات دریافتند که این اثرات مثبت به علت افزایش سطح اکسیژن مغز و درنتیجه تمرینات یوگا بوجود خواهند آمد.


اثرات یوگا بر سیستم قلبی عروقی

انجام دادن منظم تمرینات یوگا منجر به کاهش فشار خون و در نتیجه آرام شدن ضربان قلب خواهد شد که برای بیماران مبتلا به فشار خون، بیماران قلبی و کسانیکه قبلا سکته کرده اند بسیار مفید است. در مطالعات بیوشیمیایی، از یوگا به عنوان یک عامل آنتی اکسیدان یاد شده است که موجب کاهش کلسترول و تری گلیسرید خون و همچنین تقویت سیستم ایمنی می شود.


تاثیر یوگا بر دیگر بیماری ها

طی تحقیقاتی که در این چند سال صورت گرفته اند مشخص شد که یوگا منجر به بهبود بیماری های مزمن ازجمله آسم، کمر درد، التهاب مفاصل، بی خوابی و ام اس خواهد شد. علاوه بر این، برخی مطالعات نشان می دهند که یوگا اثرات مثبتی بر یادگیری و حافظه، کند شدن روند پیری، افزایش اعتماد به نفس، بهبود روابط و ارتقای سطح انرژی دارد.
 

برچسپ ها :
آموزش یوگا یوگا
پست های مشابه
ارسال نظر
Captcha
­