سبد خرید (۰) کالا
جمع کل: ۰ تومان

تاریخچه ورزش والیبال

تاریخچه ورزش والیبال
تاریخ ارسال:۱۳۹۵/۱۲/۹ بازدید کنندگان:۲۰۲۴ نویسنده:سامان موسوی

 

ورزش والیبال در سال 1895 توسط شخصی به نام "ویلیام مورگان" در کشور ایالت متحده پایه ریزی شد. مورگان که یک استاد دانشگاه بود تصمیم گرفت که تحت تاثیر بسکتبال ورزش جدیدی را ابداع کند که توپ از روی تور رد شود و همچنین دیدن آن برای تماشاگران نیز لذت بخش باشد. او در ابتدا به وسیله تور تنیس روی چمن و توپی که در بسکتبال از آن برای بازی استفاده می شد شروع به کار کرد. با وجود اینکه سرعت پیشرفت محبوبیت این ورزش تازه تاسیس بسیار کم بود اما توانست در شهرهای "ماساچوست" و "نیوگازلند" محبوب شود.
با وجود اینکه در ابتدا ورزش والیبال تنها در سالن برگزار می شد اما کم کم با محبوبیت بیشتر آن، مردم عادی نیز آن را در کوچه و خیابان تمرین می کردند. در ابتدای شروع به کار والیبال قوانین خاصی برای آن تعریف شد و هر شخصی در هر کشوری هر طور که دلش می خواست با توپ بازی می کرد. به مرور زمان والیبال در دیگر مناطق و کشورهای دنیا نیز جای خود را باز کرد. همانطور که اختراعات در نسخه های اولیه دارای اشتباه و عیب بودند والیبال نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما به مرور زمان قوانین جدیدتری برای این ورزش تدوین شده و روش ها و حرکات تکنیکی، جایگزین حرکات قبلی شدند.


در پایین نگاهی گذرا به تصویب قوانین والیبال در سال های مختلف می اندایم:

•    در سال 1900 میلادی این قانون که هر ست دارای 21 پوان باشد به تصویب رسید.


•    در سال 1912 قانون سیستم چرخش توب تصویب شد.


•    در سال 1917 مدت هر تست را گرفتن 15 پوان تعیین کردند.


•    در سال 1918 تعداد بازیکنان موجود در زمین برای هر تیم 6 نفر تعیین شد.


•    در سال 1921 مشخص شد که هر تیم باید حداکثر 3 ضربه با توپ را به طرف دیگر بفرستد.


•    در سال 1923 اندازه زمین والیبال 18*9 متر مشخص شد.


در سال های بعد به مرور قوانین دیگری به این بازی وضع شده و بسیاری از قوانین نیز تغییر داده شدند و این روند تا امروز نیز ادامه داشته است (هر 4 سال یکبار در کنگره بین المللی والیبال تغییراتی در قوانین بازی والیبال به تصویب خواهد رسید). قوانین وضع شده باعث می شوند که دگرگونی و هیجان زیادی در ورزش والیبال بدست آید.
کانادا اولین کشوری بود که والیبال را قبول کرد. بازی والیبال در سال 1900 به هند و در سال های 1905 به کوبا، 1909 به پورتوریکرو، 1910 فیلیپین، 1912 به اروگوئه، ۱۹۱۳ به چین و ۱۹۱۷ به ژاپن و به تدریج از سال ۱۹۱۴ به بعد توسط سربازان قواى آمریکا و مستشاران و اشخاص دیگر، به کشورهاى اروپائى از قبیل فرانسه، چکسلواکی، لهستان، شوروى و بلغارستان و سایر کشورهاى اروپائى معرفى شد. اما به دلیل اینکه این ورزش برای اروپائی ها جدید و بیگانه بود در ابتدا قبول آن خیلی کند اتفاق افتاد. سه کشوری که قبل از همه اقدام به تاسیس فدراسیون ملی والیبال کردند عبارتند از فرانسه، چکسلواکی  و لهستان.

در سال 1923 کشور شوروی انجمن ملی والیبال را تاسیس کرده و برای پیشرفت آن تلاش زیادی کرد. شوروی ازجمله کشورهایی بود که در همان ابتدا در پیشرفت تکنیک و تاکتیک والیبال و تنظیم قوانین در جهان نقش زیادی داشت. در سال 1936 مقدمات تاسیس فدراسیون بین المللی والیبال فراهم شد اما با شروع جنگ جهانی دوم اقدامات آن متوقف شد.

پس از جنگ جهانی دوم پیگیری برای تاسیس فدراسیون بین المللی والیبال ادامه پیدا کرد. 3 کشور فرانسه، چک و اسلواکی جهت تشکیل کنگره ویژه برای تاسیس اتحادیه بین المللی والیبال به تفاهم رسیدند. بلاخره در آوریل 1947 کنگره ای با شرکت 14 کشور از سراسر جهان برگذار شده و با تاسیس فدراسیون بین المللی والیبال موافقت کردند. آقاى "پل لیبوُد" از کشور فرانسه به عنوان اولین رئیس فدراسیون بین‌المللى والیبال انتخاب شد.
پس از آن کشورهای زیادی درخواست کردن که در فدراسیون بین المللی والیبال عضو شوند، اکنون تعداد کشورهای موجود در فدراسیون بین المللی والیبال به 217 کشور می رسد. برآورد می شود که اکنون حدود 200 میلیون نفر مشغول بازی والیبال در سراسر جهان هستند.
 

برچسپ ها :
بسکتبال والیبال آموزش والیبال
پست های مشابه
ارسال نظر
Captcha