یادگیری هر چیزی نیازمند جدیت، صبر و پشتکار فراوانی می باشد. اگر کسی همه این خصوصیات را داشته باشد ممکن است شیوه یادگیری او با کس دیگری که دارای این خصوصیات است متفاوت باشد. کسی که در روند یادگیری، شروع به انجام تحقیق و تمرینات مکرر و عمیق نماید یقینا بهتر از کسی است که در این مورد هیچ کنجکاوی ندارد.
یادگیری تای چی چوان مستلزم داشتن درکی عمیق از آن می باشد و برای یادگیری آن لازم است که تحقیقات ریز بینانه ای در آن مورد داشته باشیم. متخصصان و پیشکسوتان تای چی در مورد آن می گویند که تای چی مانند چشمه ای عمیق و یا رودخانه ای بی انتها می باشد، به همین دلیل هر چقدر که بیشتر بیاموزید کمتر احساس دانایی می کنید.هنرآموز برای رسیدن به درجات بالا در تای چی، که در بخش ورزش های رزمی ملایم طبقه بندی می شود باید 5 کلید ذهنی زیر را داشته باشد که عبارتند از:
این کلید های ذهنی نه تنها برای رسیدن به درجات بالا در تای چی مفید هستند بلکه به شما کمک می کنند که به هر چیزی که دوست داشته باشید برسید. علاوه بر موارد بالا، دانش آموز تای چی باید برای رسیدن به سطوح بالاتر زیر نظر یک استاد خوب تعلیم ببیند. اهمیت انتخاب مربی به حدی است که در چین در این مورد می گویند: "هنرآموز باید به مدت 3 سال در مورد استاد خود تحقیق و پرس و جو کند و استاد 3 سال هنرجو را می آزماید." به همین دلیل عده زیادی بر این باورند که "بهتر است که هنرآموز 3 سال به دنبال یک مربی خوب باشد تا اینکه 3 سال تحت تعلیم استادی ناوارد باشد".
استادی که هنر را به خوبی درک می کند و می فهمد می تواند آن را به دیگر هنرآموزان انتقال دهید یا به اصطلاح سنگ را به طلا تبدیل کند. درواقع، استاد به شما می آموزد که چگونه در مسیری درست گام بردارید و برای رسیدن به هدف کمترین انرژی و زمان را استفاده کنید. در طول این مسیر دانش آموز باید دستورالعمل هایی را از مربی دریافت کرده و تمرینات بی وقفه انفرادی انجام دهد. اهمیت داشتن استاد خوب به حدی است که در این زمینه می گویند"استاد بزرگ، شاگردان بزرگی تربیت می کند". استاد باید تشخیص دهد که هنرجو توانایی و استعداد انجام این کار را دارد یا نه؟ درواقع 3 سال زمان نیاز است تا استاد بتواندشخصیت شاگرد را به خوبی بشناسد و بتواند در مورد او نظری قطعی بدهد.
در مدت 70 سالی که تای چی چوان در سراسر جهان شناخته و گسترش یافته است، کتاب های زیادی در این زمینه منتشر شده اند. بهتر است که هنرآموز تای چی این مقالات و کتاب ها را جمع آوری و مطالعه کند. اگر ندانید چگونه از این کتاب ها استفاده کنید، در این راه سردرگرم شده و انرژی و زمان خود را هدر خواهید داد. اما به یاد داشته باشید که نباید به کل مطالب کتاب باور کنید، زیرا چیزی که نوشته شده است ناشی از عقیده و تجربه شخصی نویسنده است. به همین دلیل لازم است که کتاب های متعددی مطالعه کرده تا بتوانید میان مطالب کم ارزش و پر ارزش تمایز قائل شوید.
علاوه بر آن باید از سمینارها، کلاس های آموزشی و سایر راه ها نیز برای ارتباط با اساتید با تجربه بهره مند شوید. به این ترتیب قادر خواهید بود نکات کلیدی زیادی بدست آورده و مواردی که پیش از این فقط خوانده بودید، لمس و احساس کنید. با وجود این، خودتان هم باید ریز بینانه برای درک عمیق هنر، تحقیق کنید. مضمون یکی از ضرب المثل های چینی نیز مطالب فوق را تأیید کرده و متذکر می شود آدمی همواره باید فروتنانه از تجربیات معلمان و خردمندان بهره بگیرد و به تنهایی و بدون راهنمایی آنان پای در راه نگذارد.
برای یادگیری هنر تای چی، باید از فرآیند آموزش طبعیت کنید. ابتدا به انجام دقیق حرکات که توسط پیشکسوتان و صاحبان سبک طراحی و تجربه شده اند تمرکز کنید. زمانی در مسیر یادگیری قرار خواهید گرفت که در انجام حرکات تای چی مهارت پیدا کنید. در مرحله بعدی، باید خود را از لحاظ ذهنی و فیزیکی آماده کنید. به این فرآیند تنظیم بدن گفته می شود.
مرحله بعدی در مسیر یادگیری تای چی این است که بتوانید بین حرکات خود و تنفس تان هماهنگی ایجاد کنید. با وجود چنین هماهنگی ایی، بدن بهتر رها شده و ذهن هوشیارتر می شود. این مرحله، تنظیم تنفس نام دارد. در حقیقت تنفس شما باید طبیعی، روان، عمیق و آرام باشد. وقتی که تای چی را جهت رسیدن به آرامش و سلامتی انجام دهید، خود به خود تنظیم ذهن را نیز فرا خواهید گرفت. تنظیم ذهن به شما کمک می کند که تای چی را با پوست و روح خود احساس کنید.