ماهیت هنرهای رزمی، مبارزه است و یک مبارزه شامل سرعت، دقت و شدت است.
سرعت به معنی اجرای سریع حرکات نیست، بلکه به معنی سرعت فوری در تغییر وضعیت بدن است. رقیب با تغییر فوری وضعیت بدن شما نمی تواند از چنگتان فرار کند. بنابراین سرعت، نکته ای انکارنشدنی در هنگام مبارزه است.
دقت به معنی اجرای درست حرکات، حتی با کمترین توان ممکن است. هنرجویان بامهارت، در ثانیه های آخر از حداقل توانشان استفاده می کنند. واکنش در ثانیه های آخر سبب حفظ قدرت، غافلگیری رقیب و پیدا کردن نقاط ضعف حریف می شود. بنابراین مبارزه را با یک ضربه ی عالی به پایان می رسانید.
منظور از شدت و مرگبار بودن هنرهای رزمی، مقدار نیرویی است که بر نقاط ضعف رقیبتان اعمال می کنید. شدت می تواند آن قدر زیاد باشد که سبب مرگ حریف شود. بنابراین هنرجویان بامهارت، نباید با هر ضربه ای شروع کنند، مگر اینکه واقعا لازم باشد.
اگر هنرجو در هنگام اجرای یک حرکت از تمامی فاکتورهای گفته شده استفاده کند، نمادی از قدرت، تکنیک، زمان بندی، آگاهی و فرصت خواهد بود. تجربیات شخصی ثابت کرده است که رعایت تمامی آن نکته ها در هنرهای رزمی لازم است. هنرجوی مبتدی به منظور صرفه جویی در وقت، باید کارهای زیر را انجام بدهد.
1. هنرجو، باید با یک روش آموزشی درست شروع بکند. حتی بدون سلاح هم می توانید به آموزش هنرهای رزمی بپردازید. اگر شکل مبارزه با دست خالی ( بدون سلاح) درست نباشد، تمامی اصول مبارزه درست نیستند. اگر شما بدون سلاح کار نکنید، در هیچ یک از ماهیچه ها، استخوان ها و رباط ها تقویتی نخواهید داشت و از نظر روحی بهتر نخواهید شد. بنابراین باید به خوبی آموزش ببینید تا دچار صدمات فیزیکی نشوید.
2. باید یک مربی خوب، پیدا کنید. مربی، چگونگی اجرای حرکات را به درستی به شما نشان می دهد.
3. به صورت منظم تمرین کنید. فقط فهمیدن حرکات و تکنیک ها مهم نیست. بنابراین بهتر است، دانش های کسب شده را با تمرین کردن تقویت کنید.
برخی از مردم، چندین سال از زندگیشان را در آموزش هنرهای رزمی سپری می کنند، ولی هیچ یک از فاکتورهای گفته شده را در تمریناتشان اعمال نمی کنند. بنابراین باید سه فاکتور شدت، سرعت و دقت را در تمریناتتان اعمال کنید تا مشکل ارتباط بین بدن، توانایی و تکنیک را حل کنید. معلومات زیادی از هنرهای رزمی به صورت شفاهی به هنرجویان آموزش داده می شود. اگر شخصی دارای اطلاعاتی خوب در زمینه ی هنرهای رزمی باشد، چگونه می تواند به سرعت، دقت و شدت دست یابد؟ در اینجا به مفاهیمی عالی برای بهتر تمرین کردن اشاره شده است. آن مفاهیم به درد بخور هستند و برای یک برنامه ی آموزشی تنظیم شده اند.
هنرجو باید به خودش ایمان داشته باشد و دارای اعتماد به نفس قوی باشد. به عبارتی دیگر، باید جسارت انجام آن کار را داشته باشد. اگر هنر جو شجاع نباشد، در هنگام روبه رو شدن با دشمن می ترسد و احتمال برنده شدنش خیلی کم است. هنرجو برای برنده شدن باید اعتماد به نفس بسیاری داشته باشد و نسبت به مهارت هایش ایمان داشته باشد. بنابراین هنرجو بدون اینکه از چیزی ترس داشته باشد، به خوبی در مبارزه پیروز خواهد شد. اگر هنرجو بتواند ترسش را کنترل کند، مطمئنا پیروز خواهد شد.
هنرجو باید در هر ضربه ای از مانورهای دفاعی و تهاجمی استفاده بکند. همچنین هنرجو نباید خیلی زیاد از مشت و لگد استفاده بکند ولی برای یک حمله ی دفاعی، آمادگی داشته باشد. بنابراین باید فرصت ضربه را برای دفاع، تشخیص بدهید.
معمولا یک هنرجوی باتجربه دارای بدنی انعطاف پذیر برای اجرای حرکات است. در شرایط واقعی باید بین تمامی اعضای بدن، هماهنگی وجود داشته باشد. وقتی از رقیب فاصله بگیرید، متوجه نقاط ضعف او در هنگام حرکت می شوید.در یک فاصله ی خیلی کوتاه با رقیب، به بدنی انعطافی نیاز دارید تا ضربه های رقیب را به آسانی خنثی کنید.
منظور از آرامش، داشتن بدنی آرام است. بنابراین شخص باید در برخوردهای فیزیکی شدید، دارای قدرت و تحمل کافی باشد. با داشتن بدنی آرام از بدنی انعطاف پذیر، بدنی هماهنگ ، سرعت عالی و ضربه های قوی بهره خواهید برد.
شما در یک فرصت مناسب می توانید نقاط ضعف حریفتان را تشخیص دهید. اگر از فرصت استفاده نکنید، برنده نخواهید شد. بنابراین یک هنرجو باید به خوبی از فرصت های کم استفاده بکند و آسیبی به بدنش نزند.
یک شخص مبتدی باید زمان زیادی را صرف یادگیری هنرهای رزمی بکند. اگر هنرجو به صورت همزمان نتواند از دست چپ و راست استفاده کند، به این معنی است که دستهایش هماهنگی ندارند.
استراتژی ، نقش بسیار مهمی در هر حمله دارد. مردم دارای ویژگی های مختلفی مثل بلندی قد، کوتاهی قد، چاقی و لاغری هستند. بعضی از آن ها دوست دارند در مبارزات از لگد استفاده کنند، در حالی که اشخاصی دیگر از دستهایشان برای مبارزه استفاده می کنند. پس هنرجو بسته به حریف باید از استراتژی های مختلف استفاده بکند. اگر از یک استراتژی برای تمامی حریفان استفاده بکنید، شانس برنده شدنتان کم است.
شما باید تمامی حرکات و ضربات را بر اساس موقعیت استفاده بکنید. برای مثال وقتی به شکم رقیب مشت می زنید، سرش به سمت پایین حرکت می کند. پس احتمالا حرکت بعدیتان، ضربه زدن به سر رقیبتان می باشد. اگر رقیب به پایتان لگد زد، شما هم ضربه را با پا خنثی کنید. اگر شخصی ضربات لگد رقیب را با دست خنثی کند، سرش در معرض ضربه هایی شدید قرار خواهد گرفت. وقتی شخصی بر اساس آن مفاهیم عمل کند، ضرباتی واقعی خواهد داشت. بنابراین هر حرکتی را با سرعت درست، دقت زیاد و شدت مناسب انجام دهید.