ماساژ راحت ترین و در دسترس ترین چیز برای رهایی از درد است. اگر به خوبی دقت کرده باشید در مواقعی که درد داریم به صورت ناخودآگاه نقطه ای که درد می کند را ماساژ می دهیم. مثلا رمانی که شکم درد داریم دست هایمان را روی شکم مان می گذاریم و یا وقتی که از سر درد رنج می بریم مشغول مالش سر خود می شویم.
اما به نظر شما چه چیزی باعث می شود که ناخواسته دست هایمان را بر روی محل درد برده و ماساژ دهیم؟ در جواب این سوال باید بگوییم که ماساژ واکنشی طبیعی و غریزی می باشد که در هنگام درد نحیه ای از بدن به آن روی می آوریم. ممکن است در جوامع امروزی بیشتر افراد از فواید ماساژ بی اطلاع باشند. دانستن این نکته مهم است که تعداد زیادی از دردها، بی خوابی ها، سر دردها و اضراب ها از طریق ماساژ قابل درمان هستند.
اما ذکر این نکته ضروری می باشد که بدانید ماساژ درمانی علاوه بر فواید ذکر شده، میتواند فرد را از لحاظ جسمی و روانی درمان کند که در این میان میتوان به بهبود گردش خون، آرامش عضلات و کمک به دستگاه گوارش اشاره کرد. از سویی ماساژ سیستم لنفاوی را تحریک کرده و دفع مواد زاید بدن را تسریع میبخشد و در نهایت احساس خوبی را در بدن القا میکند.
همیشه لازم نیست که برای ماساژ به مکان خاصی رفته و یا از افراد حرفه ای کمک بگیرید، شما در طول روز میتوانید خود را در زمانهای مختلف ماساژ دهید؛ به طور مثال زمانی که تلویزیون تماشا میکنید، پاهای خود را ماساژ دهید. در زمان صحبت کردن با تلفن، دستهایتان را ماساژ دهید.
اگر می خواهید که ماساژ را به صورت صحیح انجام دهید باید از بدن خود اگاهی داشته باشید. باید مناطقی از بدن را که نسبت به تحریک و کشش حساس هستند بشناسید. مثلا بسیاری از مردم نمیدانند که عضلات خاصی مسئول سردرد هستند و با ماساژ این نواحی، درد آرام میشود. بنابراین شناخت این مناطق لازم است.
در هنگام انجام دادن ماساژ سعی کنید که ماساژ را به آرامی انجام دهید و فشار زیادی وارد نکنید. زمانی که ماساژ را به درستی انجام دهید، رفتهرفته آرام شده و سیستم عصبی شما از ناحیه مورد کشش آزاد میشود. نکته دیگر این است که باید نقاط شروع درد را بشناسید. این نقاط، نقاط ظریف و حساسی هستند که بافتهای سخت عضلات را در بر میگیرند و درد را در نواحی دیگر بدن منتشر میکنند؛ به طور مثال عضلات شانه، نقطه شروع درد شایعی است که سردردها را سبب میشود. بهتر است این نقاط را از یک درمانگر بیاموزید. پیشنهاد می کنیم که ماساژ را هر چند روز یک بار انجام دهید. همچنین شما می توانید فیلم آموزشی نحوه ماساژ را از سایت ژیار آنلاین تهیه فرمایید.
1. در قدم اول پشت دستتان را تا مچ فشار داده و به آرامی برگردانید و بین انگنشتان و کف دست خود را فشار دهید.
2. هر انگشت را به تنهایی فشار دهید و با انگشت خود حرکت چرخشی را اطراف مفاصل آن انجام دهید. انگشت را نگه دارید و آن را آهسته بکشید.
3. بین تاندونهای پشت دست خود را با انگشت تان ماساژ دهید.
4. دست های خود را از کف دست تا انتهای مچ، با انگشت، فشار چرخشی دهید.
5. کف دست خود را از نوک انگشتان تا مچ ماساژ دهید.
1. در ابتدا یکی از دست های خود را روی پا و دیگری را زیر کف پا قرار دهید و به آرامی از انگشتان پا به سمت قوزک ماساژ دهید و این حرکت را به سمت انگشتان ادامه داده و تکرار کنید.
2. پا را با یک دست نگه داشته و با دست دیگر انگشتان هر پا را محکم فشار داده و به آرامی بکشید.
3. با انگشت شست از قسمت بالایی کف پا، به صورت خطی فشار محکم به مرکز کف پا وارد کنید و در قوس و برآمدگی پا، فشاری چرخشی اعمال کنید. این حرکت را در 2 کف پا انجام دهید.
4. یک پا را نگه داشته و به پای دیگر آرام مشت بزنید و با حرکات انگشتان دست در سراسر کف پا حرکات چرخشی انجام دهید.
5. از قوزک پا تا ناحیه ران را با دستان خود ماساژ داده و آن را 5 بار تکرار کنید.
6. زانو را با فشار چرخشی انگشتان در ناحیه کاسه ی زانو ماساژ دهید.
7. ماساژ پا پس از یک ایستادن طولانی میتواند عضلات پا را آرام کرده و به حالت اول بازگرداند. ماساژ منظم ران، سیستم لنفاوی را تحریک کرده و ظاهر رانها را بهبود میبخشد.