سبد خرید (۰) کالا
جمع کل: ۰ تومان

مدیتیشن برای تمدد اعصاب

مدیتیشن برای تمدد اعصاب
تاریخ ارسال:۱۳۹۴/۱۱/۱۴ بازدید کنندگان:۴۲۱۹ نویسنده:سامان موسوی

مدیتیشن یا مراقبه، راهی عالی برای بدست آوردن سلامت روانی و جسمانی می باشد.  مدیتیشن انتخاب خوبی برای داشتن یک زندگی سالم است. تکنیک های مدیتیشن باعث می شوند که بدن، ذهن و احساسات بتوانند به سهولت به هماهنگی و تمرکز برسند. تکنیک هایی که باعث خالی شدن ذهن از محتویات زندگی گذشته و یا آرزوهای آینده و سموم جسمی است. چرا که ذهن شلوغ و سرگردان، هرگز نمی تواند در مسائل مختلف تمرکز لازم را برای ارتقا توانایی های خود، و اتحاد با دو بعد جسمانی و روحانی، ایجاد نماید.تمرینات مدیتیشن موجب آرامش، سلامتی و طول عمر انسان می گردند.

عده زیادی از پزشکان بر این باورند که در صورتیکه جسم و روح ما تقویت شود سیستم ایمنی بدن نیز به تبع آن در برابر بیماری‌ها مقاوم‌تر شده و همین نکته بیشتر بر اهمیت مدیتیشن دامن می‌زند. دلیلش نیز این است که بر اثر مدیتیشن، انرژی بدن در فرکانس‌های بالاتری ارتعاش پیدا کرده و همین مسئله اجازه نمی‌دهد میکرو ارگانیزم‌‌های بیماری‌زا در بدن رشد مطلوبی داشته باشند. علاوه بر آن، آرامش ذهنی حاصل از مدیتیشن از میزان استرس می‌کاهد و قدرت تمرکز را افزایش می‌دهد.


افراد مبتدی چگونه شروع به انجام مدیتیشن کنند؟

ممکن است که افراد مبتدی برای نحوه و چگونگی شروع مدیتیشن دچار مشکل و سردرگمی شوند. البته اکثر افراد این تجربه تلخ را در شروع کار دارند، ولی رسیدن به راه‌حل آن دشوار نیست. مدیتیشن یعنی آرامش ذهن و تمرین تمرکز بر روی تنفس، بنابراین هر بار که به آرامی دم و بازدم می‌کنیم به آرامش بیشتری می‌رسیم. اگر تازه کار خود را شروع کرده‌اید و نمی‌توانید مدیتیشن کنید، این نکات را در نظر داشته باشید تا بتوانید کاملا تمرکز کنید و به آرامش واقعی دست پیدا کنید.

 

مدیتیشن چند نوع دارد؟

دو نوع مدیتیشن با نام های مدیتیشن از طریق تمرکز و مدیتیشن از طریق تفکر وجود دارد. در مدیتیشن از طریق تمرکز فرد توجه خود را بر روی تنفس، تصویر واقعی یا خیالی، یک صدا، کلمه یا عبارتی که به آرامی یا با صدای بلند تکرار می شود (مانترا) و یا بر حرکات مشخص مانند حرکات تای چی، یوگا، چی کونگ متمرکز می کند. به دنبال تمرکز، نگرانی و اضطراب محو شده    احساس آرامش جای آن را می گیرد. این آرامش اثرات فیزیولوژیک مفیدی بر بدن دارد.

درمدیتیشن از طریق تفکر شما یک کلمه یا صوت ساده (که مانترا نامیده می شود ) و یا دیدن یک گل زرد یا هرچیز دیگری که بتواند تمرکزی در شما بوجود آورد را در طول زمان مدیتیشن با خود تکرار می کنید تا افکار خود را متمرکز کنید و به حالت آرام   مدیتیشن تنفسی, تمرکز بر فرایند دم و بازدم، برای کمک به روشن شدن ذهن می باشد.


مدیتیشن چه فوایدی دارد؟

متخصصان مدیتیشن را به عنوان یک روش مفید جهت درمان و رسیدن به استرس و اضطراب روزانه، پایین آوردن فشار خون، افزایش تمرکز، بهبود تنفس مبتلایان به آسم و ... می دانند. در بعضی موارد مدیتیشن به منظور یک روش درمانی مکمل در کنار بسیاری از درمانها به بیمار توصیه می گردد. بهر بردن از مدیتیشن برای درمان چیز جدیدی نیست. بهبودی بوسیله این روش از دیر باز در سراسر جهان و در فرهنگهای قدیم وجود داشته و در ادیان مختلف به آن اشاره شده است. در حقیقت بطور عملی بسیاری از گروههای مذهبی مدیتیشن را در صورتهای مختلفی به اجرا در می آورند و ارزش آن در تمرکز ، آرامش و همچنین کاهش درد و افزایش بهبودی سلامت انسان از سالیان گذشته امری کاملاً اثبات شده است. انجام تمرینات مدیتیشن برای بیشتر افراد بی خطر است.


مدیتیشن چه مراحلی دارد؟

 

رهایی از مشکلات روانی

در اولین گام از مراحل مدیتیشن، هنرآموز باید به این سوال پاسخ دهد که هدف او از انجام مدیتیشن چیست؟ زیرا تا زمانی که به این تکنیک ها اعتقاد پیدا نکرده است نتیجه خوبی نمی گیرد. سپس دقت کنید که محیطی مناسب از نظر جا و مکان را برای این تمرینات انتخاب کنید. بهتر است محلی را که انتحاب می کنید نسبتاً نه زیاد نرم باشد و نه زیاد سخت و ناهموار. سعی کنید که خود را در کانون انرژی های مثبت قراردهید. مهم ترین مرحله برای شروع کار این است که نوآموز زمان خاصی را برای انجام مدیتیشن قبل از شروع تمرین در ذهن خود تعیین کند. می توانید در ابتدا تمرین زمان 15 دقیقه تا 30 دقیقه را انتخاب و در ذهن خود آنرا چند بار تکرار کند. البته اگر نو آموز علاقه داشت می تواند در مراحل بعدی این زمان را طولانی تر کند.


شمارش نفس ها

دومین مرحله از مراحل مدیتیشن، شمارش نفس ها می باشد. در این مرحله شمارش دم و بازدم خود را بایست به صورت ریتم خاص در آورده، یعنی تنها کاری که در آن زمان بایست به آن توجه کرد و انجام داد، شمارش تعداد بازدم هاست. در این تمرین تلاش این است حتی الامکان و بطور کامل فقط به تنفس خود توجه داشته باشید و در صورت پراکنده شدن افکارتان به آرامی باز به این فعالیت بازگردید. تا وقتی افکار و ادراک شما آگاهانه باشد به این معنی است که از دستورات اصلی این تمرین منحرف شده اید از این رو بهتر است شمارش را تا عدد چهار ادامه داده سپس از یک شروع کنید وقتی احساس می کنید به شمارش یا هر چیز دیگر می اندیشید از مسیر اصلی منحرف شده اید سعی کنید به آرامی به شمارش بازگردید اگر احساس کردید که تنفس تان تغییر کرده این هم می تواند یک فرار ذهنی باشد .


آسودگی خاطر

این روش بر اساس تفکر و تامل بر حرکات موزونی است که به صورت ناخودآگاه در بدن ایجاد می شوند. مکان یا وضعیتی راحت را یافته دستهای خود را روی سینه یا شکم قرار دهید بسیاری از افراد ترجیح می دهند این تمرین را به حال نشسته روی زمین انجام دهند اما نشستن روی یک صندلی راحت نیز مطلوب است انگشتان خود را کاملا باز کنید بطوری که یکدیگر را لمس نکنند دستهای خود را هم باز کنید حرکات سینه و شکم را که زیر انگشتان اتفاق می افتد باید کاملا حس کنید فعالانه مشاهده و با قدرت بررسی کنید هرگاه حس کردید در حال تفسیر ادراک خود با استفاده از کلمات هستید. متوجه باشید از اصول مدیتیشن منحرف شده و باید به آرامی دوباره خود را به جای اصلی بازگردانید.

 

برچسپ ها :
استرس آموزش تای چی آموزش یوگا مدیتیشن
پست های مشابه
ارسال نظر
Captcha