ماساژ درمانی تنش و اضطراب را کاهش می دهد.ماساژ، گره های چربی حبس شده در اندام های بدن را باز نموده و مواد زائد را از سیستم بدن خارج می نماید.
ماساژ باید در حال استراحت و به دور از فشار روانی و بدون عجله صورت پذیرد، چون در حال فشار روانی، کانال های خروج مواد زائد و سمی منقبض شده و بسته می شوند، ولی در حال استراحت، کانال های فوق آزاد هستند و لذا مواد زائد و سمی به راحتی دفع می شوند.
با ماساژ درمانی، می توانید شادابی، طراوت پوست و جوانی خود را حفظ کنید
نقاط مهم صورت یعنی پیشانی، اطراف چشم ها، طرفین بینی، گونه ها و اطراف دهان را با انگشتان دست، فشار و ماساژ دهید. با این روش کشیدگی عضلات بر طرف شده و ماهیچه ها سفت می شوند. این روش را به طور منظم حداقل هفته ای یک بار برای خود برنامه ریزی نمایید.
ماساژ درمانی گردش خون را بهبود می بخشد و ذخیره ای از اکسیژن را به پوست و سلول ها می رساند و برای داشتن پوستی نرم، با طراوت و شاداب سودمند است.
کمک هایی که بدن از طریق ماساژ دریافت می کند، باعث پاکسازی آن از سموم و ناخالصی ها از طریق دفع مواد زائد می شود و همین مساله، به کل سیستم بدن، طراوت و تعادل می بخشد.
در واقع ماساژ، گردش خون را تحریک نموده و بهبود می بخشد و در نتیجه مواد زاید به راحتی از بدن دفع می شوند. این عمل برای کاهش اضافه وزن نیز مۆثر خواهد بود.
ماساژ درمانی در واقع، نتایج طب سوزنی را به همراه دارد با این تفاوت که در این روش، از فشار به جای سوزن استفاده می شود و بهداشتی تر نیز می باشد .
دکتر دالت از متخصصان بیمارستان بویون پاریس، در کتاب خود اشاره می کند که چگونه با فشار و ماساژ ساده انگشتان، آرامش برقرار می شود، درد تسکین می یابد، جریان خون بهتر انجام می شود و حرکات تنفسی، به ویژه در بیمارانی که آسم و مشکل ضربان قلب دارند بهبود می یابد و پس از به کار بردن این روش، بهبودی چشم گیری در وضع آنها دیده می شود.
نحوه ماساژ
مدت ماساژ برای اندام های مختلف ۱۰الی ۲۰دقیقه کافی است که باید هر روز یا یک روز در میان انجام شود.
ماساژدرمانی نیز مثل هر روش درمانی دیگر باید به طور منظم انجام پذیرد.
هر موقع روز برای ماساژ مناسب است، ولی بهترین موقع، حداقل دو ساعت پس از غذا خوردن است.
نکته بسیار مهم در اینجا اینکه، ماساژ درمانی باید از سوی افراد متخصص، آموزش دیده و مجرب که با اصول پزشکی آشنا هستند و میتوانند تشخیص صحیحی از مشکل بیمار داشته باشند، انجام شود. مشاوره با پزشک معالجتان قبل از شروع این روش نیز توصیه میشود
ماساژ برای درمان چه بیماریهایی؟
دردهای مزمن، آسیبهای تاندونی، مشکلات مفصلی و ستون فقرات بویژه کمر درد و گردن درد، بازتوانی پس از سکته مغزی، فلج مغزی، آسیبهای ورزشی، گرفتگیهای عضلانی، سندرم تونل کارپال، سیاتیک، آسیبها و درد مفصل شانه، سردردها، یبوست، میگرن ، چاقی موضعی، اختلالات قاعدگی، استرس، ضعف و فلجهای عضلانی از جمله مواردی است که ماساژ پزشکی میتواند به درمان آنها کمک کند.
ماساژ درمانی باید از سوی افراد متخصص، آموزش دیده و مجرب که با اصول پزشکی آشنا هستند و میتوانند تشخیص صحیحی از مشکل بیمار داشته باشند، انجام شود. مشاوره با پزشک معالجتان قبل از شروع این روش نیز توصیه میشود.
تشخیص نادرست قبل از درمان و استفاده از تکنیکهای ناصحیح و غیرعلمی ماساژ دارای عوارض و خطراتی است؛ به عنوان مثال در بعضی موارد فتق شدید دیسک، نباید از ماساژدرمانی استفاده کرد.
درمان آرامبخش
مهمترین اثری که در نتیجه ماساژ بدن حاصل میشود و میتوان با آزمایش هم آن را ثبت کرد، ترشح هورمونهای مثل سروتونین و اندورفین است که هردو بر سطح هوشیاری و همچنین ایجاد حالت سرخوشی در بدن کنترل دارند و اثرات روانی ماساژ را موجب میشوند. ترکیب روشهای ریلکسیشن مختلف با ماساژ درمانی هم بیشتر به تاثیرات روحی روانی آن در فرد کمک میکند. معمولا ماساژ در محیطهای آرام و با موسیقی ملایم انجام میشود و ممکن است فرد ماساژ دهنده برای نرم کردن و هچنین چرب کردن بدن از روغنهای گیاهی معطر مخصوصی استفاده کند که خود آنها هم موجب آرامتر شدن فرد میشوند و حتی با جذب پوستی اثرات موضعی یا سیستمیک خاصی را ایجاد کنند. به همین دلیل در بیمارستانهای آسیای شرقی از ماساژ، نه به عنوان درمان اختصاصی که بیشتر به عنوان یک درمان مکمل برای آرام کردن یا کمک به وضعیت فیزیکی و روحی بیمار در دوران نقاهت استفاده میشود. برای بعضی بیماریهای ارتوپدی یا عصبی عضلانی هم ماساژ در واقع همان نقش فیزیوتراپی را دارد. تقویت گردش خون پوست و بهبود رشد سلولهای پوستی و حتی موها هم یکی از فواید اثبات شده ماساژ بر پوست است.
توصیه های مهم در مورد ماساژ درمانی