ورزش جودو نبست به بعضی دیگر از هنرهای رزمی که چند صد سال از عمر آنها می گذرد ورزشی نسبا جدید به نظر می رسد. جودو در ژاپن پدید است و توسط "جیگورو کانو" در سال 1882 ابداع شد. جیگورو کانو استاد هنر رزمی جوجیتسو بود که در آن زمان توسط اغلب مردم برای دفاع در مقابل دزد ها و راهزنان مورد استفاده قرار می گرفت.
جوجیتسو ورزشی بود که با استفاده از دست و بدون سلاح انجام می شد. جیگورو کانو برای ابداع جودو از جوجیتسو الهام گرفت. معنی لغوی کلمه جودو به معنای روشی ملایم و نرم می باشد. جودو و جوجیتسو شباهت های زیادی با هم دارند، اما در کنار آن دارای تفاوت های تامل برانگیزی می باشند. جوجیتسو فقط بر روی قدرت فیزیکی متمرکز شده است اما جودو علاوه بر قدرت فیزیکی به احساس، روحیات و اخلاقیات هم توجه خاصی دارد. هدف جیگورو کانو از ابداع جودو آن بود که رزمی کاران علاوه بر جنگیدن، هنر زندگی کردن و کنترل نفس را نیز یاد بگیرند.شاید یکی از دلایلی که اغلب جوجیتسو کاران در مقابل جودو کاران شکست می خورند این باشد که جوجیتسو کار فقط بر قدرت شخصی خود متمرکز شده است اما یک جودو کار به نکات ریز هم توجه کرده و از قدرت و چثه حریف برای غلبه بر آن استفاده می کند.
عده ای تصور می کنند که جودو فقط مخصوص افرادی است که چثه بزرگ و قوی دارند و افرادی که بنیه ضعیفی دارند به درد این رشته نمی خورند. اما این تصور کاملا اشتباه است و به هیچ وجه واقعیت ندارد. جیگورو کانو بنیه بسیار ضعیفی داشت، حتی در دوران نوجوانی به زحمت وزن او به 45 کیلو می رسید. اما با اراده و همت قوی که داشت با وجود بنیه ضعیف خود توانست پله های ترقی را طی کرده و به درجه استادی برسد. وقتی که جیگورو کانو در هنگام مبارزه با دوست خود به دلیل استفاده از تکنیک های ناشناخته بازنده اعلام شد تصمیم گرفت که یک سبک رزمی جدید ابداع کند.
در بسیاری از روش های رزمی، ورزشکار فقط به فکر یادگرفتن مهارتهای فردی است اما دانش آموزان رشته جودو سعی می کنند که به همه افراد خوبی های جودو را یاد بدهند و از آن بهره ببرند و این هدف ابداع کننده ورزش جودو بوده است. جودو ورزشی است که نه تنها منافع شخصی را برای جودوکا در نظر می گیرد بلکه سعی دارد به دیگران هم به همان نسبت کمک کند.
یکی از مزیت های برجسته جودو این می باشد که ورزشکار می آموزد با حداقل کار، حداکثر نتیجه را بگیرد. هدف جیگورو کانو از ابداع جودو این بود که رزمی کاران از آن در زندگی خود نیز بهره ببرند. در ورزش رزمی جودو رزمی کار با انجام تمرینات مداوم می تواند قدرت و قابلیت انعطاف پذیری خود را بالا ببرد. در حین تمرین مهارتهای جودو، بدن قوی تر می شود و همچنین باعث تقویت قلب و عروق می گردد.
رزمی کار رشته رزمی جودو، سریع تر از بقیه افراد می تواند تمرکز حواس خود را بالا ببرد. داشتن این مزیت نه تنها در حین کار با جودو به دردتان می خورد بلکه می توانید از آن برای دیگر امور زندگی خود نیز بهره ببرید. از مزیت های دیگر جودو که در زندگی خود نیز می توانید از آن بهره ببرید آن است که رزمی کار می آموزد که چگونه وقتی که تحت فشار شدید است آرامش خود را حفظ کند.
قابلیت تقویت ذهن جودو به رزمی کار می آموزد که چگونه در مقابل مشکلات زندگی، روشنفکرانه عمل کند. این کار باعث کاهش استرس و فشار وارد شده می شود. همچنین یکی دیگر از مزیت های بارز رشته جودو این است که رزمی کار یاد می گیرد که چگونه از خود دفاع کند. مزایای جودو بی نهایت هستند و چقدر بیشتر آن را یاد بگیرید از مزایای بیشتر آن بهره خواهید برد. جودو از تمام نقطه نظرها بر روی زندگی اثر می گذارد که یکی از آنها افزایش طول عمر می باشد.