آیا می توانید چند نوع از انواع مختلف هنرهای رزمی را نام ببرید؟ این ها چیزهایی فراتر از کاراته و کونگ فو هستند؟ در واقع، امروزه روش های متعدد مرتب شده و سیستماتیکی برای مبارزه بوجود آمده اند. در حالی که برخی از سبک ها سنتی بوده و تاریخچه آنها به چندصد سال پیش بر می گردد اما برخی دیگر از سبک ها مدرن هستند. هرچند که ممکن است اشتراکات زیادی بین سبک ها وجود داشته باشد اما رویکرد آنها در مبارزه منحصر به فرد است.
سبک های هنرهای رزمی شگفت انگیز یا ایستاده به تمرین کنندگان می آموزند که چگونه با استفاده از بلاک ها، لگد، مشت، زانو و آرنج برای مبارزه و دفاع از خود استفاده کنند. درجه ای که آنها هر یک از این جنبه ها را آموزش می دهند بستگی به سبک خاص، زیر سبک یا مدرس دارد. ازجمله این سبک ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بوکس
- کاپوئرا
- کاراته
- کیک بوکسینگ
- کراوماگا
- کونگ فو
- موی تای
- تکواندو
- تانگ سو دو
سبک های گلاویزی در هنرهای رزمی به تمرین کنندگان آموزش می دهند که چگونه حریفان خود را به زمین بیاندازند، جایی که آنها یا موقعیت غالب را بدست می آورند یا از تسلیم شدن برای پایان دادن به مبارزه استفاده می کنند. از جمله این سبک های گلاویزی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- جوجیتسوی برزیلی
- کشتی
- جوجیتسو
- سامبوی روسی
- لاتا لیور
- سامو
مبارزه همیشه از موقعیت ایستاده شروع می شود. تنها راه مطمئن برای مبارزه بر روی زمین از طریق انداختن و پرتاب حریف بر روی زمین است. توجه داشته باشید که تمامی سبک های گلاویزی که در بالا ذکر شده اند می توانند برای پرتاب یا انداختن حریف نیز استفاده شوند. واضح است که میزان قابل توجهی از اشتراک بین آنها وجود دارد اما تمرکز اصلی بین این سبک ها انداختن است. ازجمله سبک های پرتابی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آیکیدو
- جودو
- هاپکیدو
بسیاری از سبک های فوق الذکر در سیستم های خود از سلاح استفاده می کنند. برای مثال، به تمرین کنندگان گوجوریو کاراته آموزش داده می شود که چگونه از شمشیر چوبی استفاده کنند. اما بعضی از هنرهای رزمی بطور کامل از سلاح استفاده می کنند. از جمله این سبک ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کالی
- لایدو
- کندو
تمرین کنندگان سبک های کم اثر هنرهای رزمی عمدتا با تکنیک های تنفس، تناسب اندام و روحیه با حرکت هایشان کنار می آیند. این سبک ها در مبارزات نیز می توانند تاثیر گذار باشند، همانند فیلم هالیوودی "The Man of Tai Chi" که در سال 2016 اکران شد. این سبک های کم اثر عبارتنداز:
- تای چی
- چی کونگ
بسیاری از سبک های هنرهای رزمی از تکنیک های موجود در دیگر سبک ها استفاده می کنند. در سال های اخیر، مدارس هنرهای رزمی چند سبک مختلف را با هم ادغام کرده و در قالب مسابقات UFC با یکدیگر به مبارزه پرداخته اند. ازجمله سبک های ترکیبی هنرهای رزمی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- MMA
- جیت کان دو
- نینجوتسو
- شوت فایتینگ