می توان از قدیمی ترین و همچنین کارایی ترین وسایل تمرین هنرهای رزمی به کیسه بوکس اشاره کرد. کیسه زدن تمرینی مفید برای بوکسور ها می باشد که هم برای تقویت تنفس و هم برای قدرت و استقامت آنها مفید می باشد. کیسه بوکس زدن در تمرینات متفاوت و در زمان های مختلفی زده می شود که هر یک از آنها کارایی متفاوتی دارند. متاسفانه تاثیرات کیسه بوکس در افزایش سرعت و قدرت و بالا بردن تحمل در بوکسور به طور کامل شناخته نشده است به همین دلیل قصد داریم در این مقاله به برسی نکات مهمی که حین تمرین با کیسه بوکس باید رعایت کنید می پردازیم.
به کیسه بوکس خیره نشوید چون در این صورت دیگر جای دیگری نمی بینید و در عین حال نباید به اطراف نگاه کنید بعضی افراد موقع ضربه زدن سر خود را به اطراف می چرخوانند و این چشم شما را تنبل می کند و باعث می شود که در مبارزه ضربات غافلگیر کننده ای بخورید. توجه کنید که کیسه را در محدوده دیدتان داشته باشید و روی منطقه ای که ضربه میزنید تمرکز کنید و همیشه حواس تان به خود و کیسه باشد. همیشه کیسه را در محدوده و برد مشت خود داشته باشید.
داشتن تعادل در هنگام زدن ضربه به کیسه بوکس خیلی مهم و ضروری می باشد. داشتن تعادل باعث می شود که ضربات دقیق تر و قوی تری بزنید و کار پای بهتری داشته باشید. کیسه را نگه ندارید یا با کتف خود هل ندهید که تعادلتان به هم بخورد. به جلو خم نشوید و با سرتان کیسه را هل ندهید. این بد ترین کاری است که می توانید انجام بدهید و باعث میشود در مبارزه راحت آپرکات بخورید.
هنگام ضربه زدن نباید به کیسه فشار بیاورید یا اصتلاحا کیسه را هل ندهید. ضربه را تند و تیز بزنید به طوری که کیسه کمترین حرکت را داشته باشد. کیسه در این حالت سر جای خود می لرزد و تاب نمیخورد. هل دادن باعث میشود دست هایتان خسته شوند. به مشت خود کمی قدرت بدهید اما روی کیسه نگه ندارید و سریع برگردانید. برای برگرداندن از چرخش بدن استفاده کنید.
دقت کنید که در هنگام ضربه زدن پاهایتان روی زمین باشد. تا وقتی پاهایتان به زمین چسبیده باشد شما بهترین تعادل, بهترین قدرت , هماهنگی و توانایی فرار بعد از حمله را دارید و هر کار که بخواهید میتوانید انجام دهید. شما می توانید حرکت کنید و بچرخید اما زمانی که می خواهید ضربه بزنید باید پاهایتان با زمین تماس داشته باشد. اگر در شرایط سختی قرار گرفتید و ضربه زدن سخت شد می توانید گامهای کوچکی بردارید. مشت زدن در حال حرکت، دقت و قدرت کافی ندارد، پس همیشه در حالتی ضربه بزنید که پاها روی زمین باشند و بهترین تعادل و کنترل را داشته باشید.
رقص پا را انجام بدهید و یا نشان دهید که می خواهید حمله کنید. اگر حمله نمی کنید پس دفاع کنید (با حرکات پا ) چون کیسه به شما ضربه نمی زند عادت نکنید که آرام جلو کیسه بایستید و فقط مشت بزنید. وقتی ترکیب ضرباتتان تمام شد رقص پا انجام دهید.
تمام مدتی که کیسه می زنید کیسه باید در محدوده ضربات شما باشد و نباید زیاد دور و یا نزدیک باشد. اگر حرکت نکنید پاهایتان تنبل می شوند. توانایی ویژه بوکسورها در جابجایی به موقع و حفظ فاصله مناسب برای حمله آنها می باشد. وقتی کیسه به جلو یا عقب حرکت میکند شما هم باید همزمان با آن حمله کنید و نسبت به حرکات کیسه واکنش مناسب انجام دهید تا همیشه در تیررس شما باشد. اگه زود پاهایتان خسته می شوند باید سبکتر کار کنید و در نهایت کیسه را بغل کنید و به آن بچسبید. اما بهترین راه رفص پا و رعایت فاصله مناسب می باشد.
بوکسور های حرفه ای 2 ثانیه نفس می گیرند. اما بوکسور های جوان 5 تا 10 ثانیه. برای مثال بعد از هر حمله یا بعد از اتمام ترکیب ضرباتشان نفس میگیرند. در هنگام کیسه زدن باید تمام مدت ضربه بزنید و کمتر نفس بگیرید در حین ضربه زدن عمل تنفس فراموش نشود. فقط به یاد داشته باشید که اگر شما ضربه نزنید حریفتان به شما ضربه می زند. پس چکار کنیم؟ هیچوقت دست از مشت زدن برندارید، نیازی نیست که همیشه با قدرت ضربه بزنید. مرتب کار کنید و دور کیسه یا حریف بچرخید و مشتهای سبک بزنید و نفس بگیرید. هر وقت حس کردید انرژی کافی دارید جلو رفته و ضرباتی را به حریف وارد کنید.
همه خسته می شوند، مهم این است که وقتی خسته شدید بتوانید به کار خود ادامه دهید. هیچوقت برای نفس گرفتن ثابت و بی حرکت نشوید. وقتی خواستید استراحت کنید مشت های سبک تری بزنید. برای خستگی در کردن هیچ وقت خم نشوید. دور کیسه یا رینگ بچرخید و حرکت کنید و هینطور که مشتهای سبک میزنید نفس بگیرید. به نفس گرفتن فکر کنید،. مهم این است که نفس بگیرید و حرکت هم داشته باشید.
چون کیسه به شما ضربه نمیزند خیلی زود دست هایتان پایین می آیند و شما به این کار عادت می کنید. وقتی نا خواسته این کار را انجام می دهید باعث ضعف شما می شود و زمانی متوجه می شوید که در رینگ هستید و دارید ضربه میخورید. راه این مشکل این است که دوست یا هم باشگاهیتان که در کنار شما است مدام به شما گوشزد کند که دست هایتان را بالا نگه دارید.